Hyppää sisältöön

Suomalaisravurit kärkisijoille Ruotsin E3-finaaleissa

Bedazzled Sox vei oriiden ja ruunien E3-fInaalin. Corazon Combo seuraa taustalla toiseksi. Kuva: TR Media / Lars Jakobsson

Suomalaiset menestyivät loistavasti Ruotsissa järjestetyissä ikäluokkakilpailuissa. Corazon Combo sijoittui toiseksi E3-finaalissa oriiden ja ruunien puolella. Tammojen vastaavassa kilpailussa Halley Wania sijoittui kolmanneksi.

Lauantai oli Pekka Korven valmennettaville yhtä juhlaa Ruotsissa ja Suomessa.

Ruotsissa Eskilstunan raviradalla ajettujen 3-vuotiaiden lämminveristen E3-ikäluokkakilpailuissa Korven valmentama sekä osakasvattama ja -omistama Corazon Combo sijoittui toiseksi.

Pitkään toisella radalla ilman vetoapua matkannut ori teki hienon esityksen. Lähdön voiton vei keulapaikalla juossut Bedazzled Sox. Kakkossija toi Corazon Combolle 500 000 kruunun eli vajaan 50 000 euron lisäyksen voittosummaan. E3-finaali katkaisi Corazon Combon 12 lähdön voittoputken.

Pekka Korven Star-Racing Oy:n lisäksi Corazon Combon omistaja sekä kasvattaja on Wipunen varainhallinto Oy, jonka taustalta löytyy Ilkka Herlin. Combo-hevosista finaaliin starttasi myös Cupido Combo, joka sijoittui samaisessa lähdössä neljänneksi.

Pekka Korven tallin päivä oli erinomainen. Ruotsin menestyksen lisäksi tallin hevosista sunnuntaina ajettavaan Suur-Hollola-ajon finaaliin juoksivat Run For Royalty, Magical Princess sekä American Hero. Kolmikosta Run For Royalty voitti oman välierälähtönsä.

Tammojen E3-finaalissa voiton vei jättiyllättäjä Sparven. Voiton ohjastuksesta vastasi Mika Forss, joka viime vuodet on vaikuttanut pääasiassa Ruotsin ohjastajamarkkinoilla. Forss nähdään sunnuntaina Lahden Jokimaalla. Suur-Hollolan loppukilpailussa ohjastettavana toimii välierävoittaja Radetzky.

Tammojen E3-finaalin ainoa suomalaissyntyinen hevonen Halley Wania teki myös upean suorituksen sijoittuen kolmanneksi. Tammaa ohjasti Santtu Raitala. Hevosta valmentaa Markku Nieminen, Wania Racing Oy on kasvattaja ja omistaja on Fincumet Group Oy. Kolmas sija toi tammalle 250 000 kruunun eli yli 20 000 euron potin.