Hyppää sisältöön

Suomalaishevoset kohti Elitloppet -viikonloppua – mitä taustajoukot odottavat?

Alta löytyvät tallikommentit Ruotsin Solvallan Elitloppet-viikonlopun lauantain ja sunnuntain suomalaisosallistujista ovat vapaasti median käytettävissä. Kommentit julkaistaan lisäksi Ruotsiksi Travrondenissa. Tuuria matkaan kaikille suomalaisille! Elitloppet-viikonlopun ravit ovat pelattavissa ja katsottavissa www.toto.fi -sivuston kautta.


Lauantai 28.5.

Lähtö 2

3 Up Up and Away / Olli Koivunen

"Up Up and Away teki viimeksi kovan juoksun ja oli tosi hyvä. Maili on hevosen paras matka, sillä se on todella nopea avaaja ja lähtöpaikkakin on hyvä. Uskon, että 1.10 -tulos on mahdollinen ja tavoittelemme sijoitusta kolmen sakissa. Etukengät riisutaan, jenkkikärryt perään ja kokolaput. Pärjätään tai ei, mutta minulle on suuri kunnia päästä ajamaan kilpaa Elitloppet-viikonloppuna."


4 Star Martini / Markku Nieminen

"Star Martini ei ollut aivan terävimmillään viimeksi Vermossa, siksi pidettiin pikku tauko. Nyt hevonen tuntuu taas pirteältä treenissä.

Lähtöpaikka on kohtalainen, mutta sisäpuolella on kovat avaaja ja voittoon tarvitaan jo tuuria. Odotan kuitenkin hyvää sijoitusta. Star Martini menee ainakin ilman etukenkiä, ja ehkä ilman kaikkia kenkiä. 1.11-alkuinen tulos mahdollinen"

 

Lähtö 6

4 Blackened / Ville Mäkelä

" Tamma oli viimeksi kuolemanpaikalta kuudes maalissa ja tuli viimeisen kilometrin 1.12-vauhtia. Hevonen ei ollut ehkä ihan parhaimmillaan, mutta ihan hyväksyttävä. Vatsan kanssa oli viimeksi vähän ongelmia, nyt pitäisi kaikki olla kunnoss. Blackened ei ole ensiaskeleilla nopea, mutta lähtöpaikka on ihan hyvä, vaikka toivoin toki ykkösrataa. Vastustajia en tunne. Ne ovat menneet 1.13-tuloksia ja uskon, että Blackenedkin menee 1.13  tai ehkä vähän allekin Solvallan radalla. Jos hevonen on hyvä oma itsensä, se voi riittää korkealle.Ilman viime startin esitystä olisin haaveillut jopa voitosta. Blackene menee kengät jalassa ja starttiin laitetaan puolilaput ja vedettävät korvatupot."

 

Lähtö 8

7 Wasa Warrior / Mika Forss

"Hevonen voitti lauantaina varmasti ja varaakin jäi. Wasa Warrior on mennyt kolme viimeisintä starttia ilman kenkiä ja jatkaa samalla balanssilla, mutta Wasa Warrior on mennyt hyvin myös kenkien kanssa Vaikka lähtöpaikka on vähän ulkona, Wasa Warriorilla on hyvät mahdollisuudet korkealle."

 

Lähtö 14

3 Tir du Caux / Antti Ojanperä

"Torstaina yötä vasten lähdetään reissuun ja tullaan lautalla. Tir du Caux on ollut viime aikoina koko ajan hyvässä kunnossa, mutta lähtö on lauantaina ankaran kova. Paalu on etu, mutta välikarsinat ovat pienet ja takaa tulevat kovat nimet voivat päästä vähemmälläkin kiertelyllä tuntumaan. Hevonen menee ilman takakenkiä ja vetolapuilla. Toivottavasti voitetaan ja tullaan hymyssä suin kotiin. Realistisesti olen tyytyväinen rahasijaan, mutta kaikki tehdään sen eteen, että Tir du Caux on lauantaina hyvä. Hevonen ei ole varsinaisesti hyvä matkustamaan, mutta tuttu kaveri (Jokivarren Kunkku) auttaa asiassa."

 

4 Buck Boko / Markku Nieminen

"Buck ei ollut Vermossa parhaimmillaan, vaikka toki lähtökin oli siellä kova. Solvallassa on erittäin kova vastus taas ja kärkisijat tulisivat yllätyksenä. Rahasija on hyvä tavoite. Buck Boko menee kenkien kanssa. Joskus sillä ajettu meillä ilman etukenkiä, sillä ei ole kuitenkaan isoa vaikutusta."

 

7 Confectionier jää pois


Lähtö 15

6 April Sisu / Isto Kuisma

"viimeksi tehtiin pikkumuutoksia ja April Sisu oli tosi hyvä. Sekki jätettiin pois ja perään laitettiin aidot jenkit sekä samoilla varusteilla mennään Solvallassa. April Sisu lähtee kovaa, mutta ohjastaja tekee päätökset taktiikasta. Jos saamme hyvän juoksun, mahdollisuudet on viiden joukkoon. Ilman etukenkiä ajetaan."


Jokivarren_Kunkku_Vitter
Vitter ja Jokivarren Kunkku nähdään sunnuntaina Elitkampenissa.

 

Sunnuntai 29.5.

Lähtö 1

1 Airport Present / Markku Nieminen

"Hevosella on hyvä lähtörata. Airport Presentin lähtönopeus on hieman arvoitus, mutta uskon että Mika (Forss) satsaa starttiin. Hevonen on tehnyt hyviä juoksuja. Viimeksi juoksusta tuli vaikea ja siksi sijoitus oli kuudes. Tämä on tallimme viikonvaihteen parhaita saumoja. Kengät jalassa ja samoilla varusteilla kuin aiemminkin."

 

Lähtö 2

2 Sweet Choco Star / Isto Kuisma

"Viimeksi esitys oli vähän mysteeri. Rata oli hieman kova, ja se saattoi vaikuttaa, ettei hevonen ollut ihan oma itsensä. Sweet Choco Star on muuten mennyt tasaisesti ja kehittynyt. Hevone avaa kovaa ja saa kakkospaikalta juoksun aivan kärjen tuntumassa. Sunnuntaina riisutaan etukengät ja Sweet Choco Star voi riittää aika pitkälle. Se venyy aina vastuksen mukaan."

 

3 Sauvignon Blance / Mika Forss

"Tamma on mennyt starttien myötä eteenpäin. Hevonen on nopea startista ja jos keulaan päästään, sieltä ajetaan. Sisäpuolelta lähtevä Sweet Choco Star on tuttu ajokki ja se on myös nopea. Voi olla, ettemme pääse siitä ohi alussa. Sauvignon Blance menee

ilman kenkiä. Nyt ehkä laitetaan kokolaput, millä voidaan saadaan terävyyttä vielä lisä."

 

Lähtö 4

9 Harmi’s Frido / Markku Nieminen

"Iloitsin ensin lähtöpaikasta, mutta sitten muistin, että Ruotsissa monté-lähdössä on 10 hevosta eturivissä. Hevosen kunto on hyvä, mutta lähtöpaikka on ulkona ja vastus kovaa tasoa. Kärkisija yllättäisi, sijat 3-5 ovat mahdollisia. Varustukseen laitetaan kokolaput, jotta saadaan lisää lähtönopeutta. Harmi's Frido menee mahdollisesti ilman kaikkia kenkiä."

 

Lähtö 5

5 Ratu Royale / Olli Koivunen

"Ratu Royale on nyt mielimatkallaan ja valmentaja on tähdännyt tähän lähtöön. Hyvänä päivänä kyseessä on aivan huippuhevonen, joka meni hokkien kanssa Teivossa maaliskuun alussa 1.13-tuloksen. Ratu Ryoale on todella nopea alussa, joten lähtöön ladataan ja pyritään sisäradalle."

 

7 Callela Eliza / Markku Nieminen

"Tamnmalla on tähdätty tähän lähtöön, mutta valitettavasti saimme huonon lähtöpaikan. Vermossa tamma ei ollut parhaimmillaan, nyt treenissä on taas kaikki ollut kunnossa. Callela Eliza on luokaltaan tosi hyvä hevonen ja pystyy kovaan tulokseen onnistueassaan. Solvallassa ajetaan kokolapuilla ja kengät jalassa."

 

Lähtö 8

10 Velvet Girl / Risto Airaksinen

"Tamma ei ole mikään hyvä matkustaja, mutta nyt otetaan perjantain lounasraveissa juokseva Part Two kaveriksi reissuun ja lähdetään hyvissä ajoin, että hevonen ehtii tottua paikkoihin. Björnillä (Goop) on kova hevonen paalulla, mutta siksi tähän ilmoitettiin, että yritetään isompaa rahaa. Ei niitä palkintorahoja kukaan ainakaan kotiin tuo. Velvet Girl jatkaa kengittä ympäri ja on hyvässä kunnossa

Takamatkan sisärata sopii ihan hyvin, sillä tamma lähtee voltista kovaa matkaan. Treeneissä hevonen on jatkanut hyvillä otteilla."

 

Lähtö 11

4 Vitter / Mika Forss

"Ajoin hevosella maanantaina hiittiä Teivossa. Vitter meni 3 x 1600 metriä ja kaikki on kunnossa. Hyvillä mielin lähdemme reissuun.

Ori on starttinopea, mutta keulapaikka ei ole mikään ehdoton vaatimus. Hevonen osaa tulle toisten takaa ja myös kuolemanpaikalta tarvittaessa. Varusteet ovat samat kuin aiemmin. Näen Vitterillä olevan hyvän voittosauman, vaikka vähän vaikea sitä on verrata Ruotsin ja Norjan hevosiin."

 

8 Jokivarren Kunkku / Antti Ojanperä

"Hienoa olla mukana Elitloppet-viikonloppuna kamppailemassa. Jokivarren Kunkku laukkasi viimeksi lähdössä, mutta hyvillä mielin lähdetään reissuun. Lähtöpaikka on ulkona ja sen myötä olemme nyt haastajia Vitteriin nähden. Kunkku lähtee kyllä tosi kovaa. Jokivarren Kunkulta riisutaan takakengät sunnuntaina. Ori voi mennä 19:n tuntumaan, mutta aivan tarkalleen en osaa aikaa arvioida, sillä ihan huippuiskussa se ei ole vielä kauden starteissaan ollut. Vitter menee varmasti kovaa tuolta lähtöpaikalta ja meidän osaltamme ratkaisee paljon, mihin paikkaan Jokivarren Kunkku tuolta pääsee. Ori on hyvä reissumies."

 

Lähtö 12

1 Joe di Maggio / Tuomas Korvenoja

"Sisärata ei ole ihan paras lähtöpaikka, mutta plussaa kuitenkin. Saamme tuosta hyvän juoksun ja yritän lähteä kovaa matkaan.

Joe di Maggion kunto on hyvä ja hevonen menee koko ajan eteenpäin. Kengät jalassa ajetaan, jenkkikärryt tulevat varustukseen mukaan."

 

2 Still Loving You / Markku Nieminen

"Tällä on hyvä paikka lähteä. Hevonen ei ole mikään raketti alussa, mutta olemme valmiiksi toisella radalla. Tältä kaudelta on vain yksi startti ja voi olla, että hevonen tarvitsee vielä kilpailuja ennen huippuvireen löytymistä. Kyseessä on perushyvä hevonen, jonka tähtäin on syksyn Derbyssä. Tähän starttiin Still Loving You on vielä pieni arvoitus. Ilman etukenkiä ajetaan."

 

12 Pascha Tilly / Jari Kinnunen

"Viimeksi hevonen kiri hyvin ja se oli taas parasta Pascha Tillyä. Lähtöpaikka vie kuitenkin suurimmat menestymisodotukset sunnuntaina. Tähän vaaditaan ylivauhtista juoksua ja hyviä vetäviä selkiä, jotta boisimme ehtiä kärkitaistoon. Voittoon tarvittaisiin myös tuuria. Hevonen tuntuu treenissä oikein hyvältä. Kengät jalassa ajetaan."

 

Lähtö 13

9 Flynn Boko / Markku Nieminen

"Ei tullut lähtöön ilmoitettaessa mieleen, että kohtaamme tässä Hambo-voittajan ja muita kovia jenkkejä. Lähtö on kovatasoinen ja rahasija on hyvä tavoite. Flynn Boko saa ysipaikalta hyvän juoksun ja tekee varmasti kovan tuloksen. Vedettävät silmälaput vedetään ja kaikki kengät riisutaan pois."