Hyppää sisältöön

Suomalaishevoset ja rata valmiina kansainväliseen 22.4. Seinäjoki-Raceen

Kotimaan ravikevään kansainvälinen avauskilpailu, Seinäjoki-Race 60 000 euron ykköspalkinnolla, ajetaan lauantaina 22.4. Seinäjoen raviradalla kaikki on viritetty valmiiksi kansainvälistä huipentumaa varten.

- Järjestelyt ovat hyvällä mallilla ja oikeastaan vaan hevosia ja yleisöä enää odotetaan Seinäjoen Ravikeskukseen. Ulkomaiset hevoset saapuvat yhteiskuljetuksella perjantaina iltapäivällä ja siitä sitten alkavat viimeiset järjestelyt lauantaita varten. Hieno ja tasokas ravipäivä on odotettavissa niin yleisölle kuin kilpailijoillekin,  toiminnanjohtaja Pertti Immonen lupaa.

Seinäjoki-Raceen osallistuvat suomalaishevoset ovat valmiina kohtamaan kansainväliset haastajansa. Tänä vuonna kotimaisten lämminveristen taso on leveä ja tasokas. Suomalaisen raviurheilun suurimpia toivoja on viisivuotias Elian Web, joka nähdään lauantaina ensimmäistä kertaa kansainvälisessä huippuseurassa.


ElianWeb
Elian Web

- Lähtö on tosi mielenkiintoinen. Siinä ei ole selvää ykkössuosikkia ja suomalaishevoset ovat tasoltaan kovia. Meille vain sattui uloin lähtörata ja se voi viedä voittotoiveet. Jos tulisi kova matkavauhti, niin takaakin olisi lopussa mahdollisuuksia, Vuoden hevosen Elian Webin ohjastaja Janne Soronen arvioi.

Elian Webin valmistautuminen ensimmäiseen avoimeen kansainväliseen lähtöön on sujunut kaikilta osin hienosti kotimaisemissa Lumijoella.

- Elian Webin kunto tuntuu nousevan kohisten. Tuolta lähtöpaikalta olen kuitenkin tyytyväinen viiden joukkoon sijoittumisesta. Tärkeää on tulla vauhdilla maaliin, Soronen tuumii.

Lähtörata-arvonnassa hyvän paikan saaneen Workout Wonderin valmentaja Jarno Kauhanen on toiveikas jopa voiton suhteen. Kakkosradalta 5-vuotias kiritykki saanee sopivat juoksuasetelmat.

- Lähtöpaikka on täydellinen ja lauantaina kilpaillaan ilman kenkiä, kuten teimme syksyn voitokkaassa Solvalla Serienin finaalissa. Lähdössä on monta joka pystyy voittoon ja Workout Wonder kuuluu siihen joukkoon. Uskon kyllä kovasti hevoseen, Kauhanen sanoo luottavaisena.

- Seinäjoelle on tehty hyvää työtä ja saatu hieno lähtö. Parasta on se, että myös suomalaisosallistujat ovat sen tasoisia, että ne taistelevat voitosta, Kauhanen iloitsee.

SEINAJOKI-RACE_2204_2017_hippos_fi_937x159px


Yleisöäänestyksellä Seinäjoki-Raceen sai paikan talven menestyjä Midnight Hour. Kuusivuotiaaksi varttunut ruuna tulee Seinäjoelle hyvässä iskussa ja on valmiina haastamaan nimekkäät vastustajansa.

- Seinäjoki-Race on niin kovatasoinen, että en arvaa voittajaa veikata. Juoksunkulku ratkaisee varmaan paljon. Meiltä lähtee fanibussi matkaan ja ollaan kyllä todella iloisia, että saatiin yleisön kannatuksella paikka huippulähtöön. Yhtään ei hirvitä tämäkään porukka, Veijo Kumpulainen hevosen omistaja-kasvattaja sanoo.

- Jos Midnight Hour on joukossa mukana loppusuoran auetessa, niin kyllä saavat kaikki pistää parastaan. Se on tullut hokeilla 07 –vauhtia loppua, joten saavat siinä kaikki pistää parastaan, jos päästään spurttaamaan sopivan selkäjuoksun jälkeen. Silloin yleisö voi todeta olleensa oikeassa äänestettyään meidät mukaan. Joka tapauksessa me tulemme Seinäjoelle nauttimaan, Kumpulainen hehkuttaa.

Seinäjoki-Racen osallistujien esittelyt

Seinäjoen ravit alkavat lauantaina ponilähdöllä klo 13. Päivän pääkilpailu Seinäjoki-Race on ravien 12. lähtö, joka starttaa noin klo 17:45.