Hyppää sisältöön

Suomalaiset raviponit menestyivät hienosti PM-kilpailuissa Norjassa

Ponien Pohjoismaiden mestaruuksista kisattiin tänään Norjan Momarkenissa, jossa oli mukana kuuden suomalaisponin joukkue. PM-lähdöt ajetaan vuosittain molemmille kategorioille, A- ja B-poneille. Ensi vuonna kilpailu ajetaan kymmenennen kerran, ja järjestämisvuorossa on Suomi.

Ravinuoret iloitsivat seremonioiden jälkeen. Kuvassa vasemmalta: Veera Pasanen, Julia Kiukas, Saana Tuuri, Siiri Mattila, Veera Järvelä ja Nina Hänninen. Kuva: Erja Mattila

A-ponien lähdössä Suomen Linhagens Famous ja Siiri Mattila avasivat keulaan, ja valjakko pysyikin sillä juoksupaikalla loppusuoralle saakka. Neljän ponin joukko oli erottautunut muista, ja ensimmäisenä maaliviivalle kurotti Ruotsin Emmeros Henning ohjastajanaan Herman Sundbom.

Hyvän vastuksen antoivat Gervalds Windra ja Veera Pasanen, jotka olivat lopulta toisia. Kolmosesta oli tiukkaa vääntöä, ja pidemmän korren vetivät Hamras Neo ja Emelinda Persson, ennen Linhagens Famousta.

Veera Pasanen oli todella tyytyväinen poniinsa.

”Windra oli tosi hyvä. Viimeisessä kaarteessa se lähti vielä spurttaamaan, mutta siinä tuli muita eteen. Onneksi pääsimme pujahtamaan välistä, mutta ruotsalaiselle ei pystytty vastaamaan. Kaiken kaikkiaan hieno kokemus”, hän kertoi.

B-ponien PM-lähdöissä ruotsalaiset ovat olleet suosikkeja vuodesta toiseen. Kovimmin avasivat auton takaa Norjan Ángman sekä Sanne Scheie Erga, jotka saivat rinnalleen suomalaisvaljakon Dorindah ja Julia Kiukas. Näissä asetelmissa jatkettiin kierros, kunnes Dorinda laukkasi.

Suomalaisvaljakoista kovimmin kirivät Rondo Dar ja Eveliina Hietanen sekä Kattedals Isse ja Nina Hänninen, jotka ehtivät sijoille kolme ja neljä. Voiton vei keulasta Norjan Àngman.