Hyppää sisältöön

Suomalainen Nadal Broline kolmanneksi Elitloppet –finaalissa, italialainen Ringostar Treb voittoon

Elitloppetin 3 000 000 kruunun ykköspalkinto matkaa tänä vuonna Italiaan Ringostar Trebin ja Wilhelm Paalin toimesta. Voittajahevonen on varsin kansainvälinen. Sen omistaja on italialainen E.V.A.M. Racing Trotter SRLS, sen valmentaja on yhdysvaltalainen Jerry Riordan, sitä ohjasti saksalainen Wilhelm Paal ja hoitajana toimii suomalainen Heli Tarrimaa. Suomalaiden Onkel Invest Oy:n omistama Nadal Broline, Ulf Ohlssonin ohjastamana, sijoittui Elitloppetin finaalissa kolmanneksi. Se sai finaalista palkintorahoja 750 000 kruunua ja karsintalähdön kolmas sija toi 75 000 kruunua lisää sekä runsaasti mainetta ja kunniaa. Toinen suomalaistaustainen hevonen Pastore Bob väsyi finaalin viimeiseksi.

Karsintalähtönsä voittanut Ringostar Treb lähti finaalissa matkaan ykkösradalta, mutta johtopaikan saaminen ei ollutkaan läpihuutojuttu. Johan Untersteiner oli päättänyt saada halutuimman paikan ja satsasi kaikki lähtöön Pastore Bobilla saaden haluamansa. Wilhelm Paal pysyi sisäradalla ja ajoi Ringostar Trebiä rauhassa eteenpäin. Pastore Bobilla jäi johtopaikalla vauhti päälle ja kun se alkoi loppusuoran alussa väsyä, Ringostar Treb hyökkäsi halukkaasti ohi ja lipui voittoon. Örjan Kihlströmin ohjastaman Propulsionin kiri kantoi toiseksi.

”Olen todella ylpeä kaikista, jotka ovat toimivat tämän hevosen ympärillä. Hevonen on tarpeeksi hyvä ja pystyy voittoon, jos parhaat hevoset kuten Bold Eagle tai Propulsion epäonnistuvat. Nyt meni kaikki putkeen. Ensimmäisen kerran olin 23-vuotiaana hevosenhoitajana mukana Elitloppetissa, silloin hävittiin, mutta se oli todella hieno reissu. Nyt olen täällä omien hevosteni kanssa ja voitetaan. Tämä on ollut unelmani”, hevosta valmentava Jerry Riordan sanaili voiton jälkeen.


Hippoksen kuvapankista kuvia Elitloppetista vapaaseen käyttöön