Hyppää sisältöön

Stoneisle Oceanin kiri kantoi ykkössijalle Espoon Palkinnossa

Stoneisle Ocean puristi ohi johtavan rinnalla matkanneen Ranch Kellyn kovatasoisessa tammalähdössä. Espoon Palkinto kilpailtiin osana Vermon lauantain Divisioonafinaaleja.

Stoneisle Ocean Espoon Palkinto 020319 kuva Suomen Hippos Roosa Lindholm
Stoneisle Ocean jätti Ranch Kellyn taakseen tammojen Espoon Palkinto -lähdössä. Kuva: Suomen Hippos / Roosa Lindholm
Tomi Haapion ohjastama ja Isto Kuisman valmentama Stoneisle Ocean voitti 10 000 euron ykköspalkinnolla varustetun lähdön ajalla 14,3a/2100 metriä. 

”Ihan jäätävä hevonen. Sillä on tosi kova kilpailupää, se haluaa olla ekana maalissa”, Tomi Haapio kommentoi voittajahaastattelussa.

Kuusivuotias tamma palasi muutaman kuukauden tauolta helmikuussa, ja ensimmäinen tauon jälkeinen startti päättyi hylkäykseen pitkän laukan vuoksi. Ohjastaja Haapio totesi, että hevonen oli silloin vaan yksikertaisesti ylilatautunut. 

”Ei varmaan olisi mennyt sinä päivänä ravia sitten millään”, hän sanoi.

Stoneisle Oceanin hoitaja Heidi Haataja kertoi, että ennen lauantain starttia tamma oli saanut purkaa sopivasti paineita, mihin keliolosuhteet antoivat tällä kertaa paremman mahdollisuuden kuin edelliseen kilpailuun.

Haataja oli liikuttunut hoidokkinsa menestyksestä. Hän totesi, että oikeastaan edes uskalla arvata, millaisia kilpailuja kohti hevosen kanssa tällä kaudella edetään. 

”Toivottavasti se saa vaan pysyä terveenä” hoitaja hymyili. 
 
Suomenhevosten Tähtidivisioonafinaalissa nähtiin Viktor Kärpän ylivoimainen esitys. Ohjastaja-valmentaja Esa Holopainen kertoi voittajahaastattelussa, että ihan täysin ongelmitta murskavoitto ei kuitenkaan tullut. 

"Oli tarkalla, ettei hevonen laukannut kiihdytyksessä. Vähän oli vaikeaa, mutta onneksi pysyi ravilla", hän sanoi. 

Holopainen uskoo, että hevonen parantaa vielä, kun se saa alleen kesäkengät. 

"Viktor Kärppä saa siitä kovasti etua. Sitten on meno oikein sujuvaa, vaikkei se huonoa ole nytkään. Ja kyllä se vaan vaikuttaa menneen eteenpäin viime vuodesta."

Lämminveristen Kultadivisioonafinaalissa voiton vei Mika Forssin ohjastama ja Tapio Mäki-Tulokkaan valmentama T.Rex. Mäki-Tulokkaan talliin meni samasta lähdöstä myös kolmossija, josta vastasi Star Martini. Toinen oli Regent Zet. 

Divisioonafinaalit ajettiin lauantaina 2. marraskuuta maan pääradalla Vermossa. Lauantain kaikki tulokset ovat luettavissa Suomen Hippoksen Heppa-järjestelmässä

Lisätietoja: 

Hanna Laakso
Tiedottaja, raviurheilu
Suomen Hippos
hanna.laakso@hippos.fi
040 837 8403