Hyppää sisältöön

Stonecapes Queila taisteli Killerin Eliitin voittoon – ”On hienoa tehdä tällaisen hevosen kanssa töitä”

Stonecapes Queila Killerin eliitti 2021

Killerin Eliitin voittaja 2021 Stonecapes Queila, ohjastaja Hannu Torvinen ja valmentaja Christa Packalen. Kuva: Merja Ahola-Turpeinen/Hippos

Lämminveristen suurkilpailukausi jatkui lauantaina Jyväskylässä Killerin Eliitti -lähdön myötä. Tulisella mailin matkalla voittoon taisteli tasaisen loppukamppailun jälkeen Hannu Torvisen ohjastama huipputamma Stonecapes Queila. Kylmäveristen perinteisen Killerin Kimaran voitti vakuuttavalla esityksellä yllättäjä Tuurin Toivo.

Jyväskylässä Killerin Eliitin mailin matkalle starttasivat muun muassa tammatähdet Willow Pride ja Stonecapes Queila sekä Kavioliigamestari Grainfield Aiden. Värikkäiden vaiheiden ja tasaisen maalikamera taistelun jälkeen voittoa pääsi juhlistamaan Hannu Torvisen ohjastama Stonecapes Queila.

”En ehkä kuitenkaan voittoa osannut odottaa. Joutui se täyden päivätyön tekemään, mutta hienosti ponnisti loppuun asti. On hienoa tällaisen hevosen kanssa tehdä töitä. Kyllä nää on hyvin harvassa, että kyllä saa kunnioittaa paljon hevosta. Se on älyttömän lunki hevonen ja ei ota stressiä mistään”, tuumasi lähdön jälkeen hevosen valmentaja Christa Packalen.

Voittoa ei osattu Stonecapes Queilan osalta odottaa niin valmentajan kuin ohjastajankaan puolelta, vaikka hevonen oli viimeistelyssä ja lämmityksessä tuntunut hyvältä.

”Ei ehkä ollut etukäteen semmonen, että näinköhän me voitetaan tää lähtö, mutta neljän porukassa voidaan olla. Kuitenkin päästiin aika hyvin liikenteeseen ja kolmanteen sisään hetkeksi aikaa, mutta oli selvää, että noustaan siihen rinnalle ja lähetään haastamaan keulahevosta”, kertasi lähdön tapahtumia ohjastaja Hannu Torvinen.

Seuraavaksi Stonecapes Queila starttaa Kymi GP -viikonloppuna ja sieltä matka jatkuu kohti Suur-Hollolaa. Vaikka Kouvolassa kutsua päälähtöön ei tulisikaan viikonloppuna startataan joka tapauksessa.

”No kyllä se Kouvola otetaan ihan vakavasti, että se on 2100 matka ja se sopii tälle mainiosti. Jos ei sinne päästä päälähtöön, niin siellä on hyvä tammalähtö, että sinne mennään joka tapauksessa varmastikkin. Siitä kahden viikon päästä on Suur-Hollola”, kertoi valmetaja Christa Packalen Stonecapes Queilan jatkosuunnitelmista.

Stonecapes Quielan omistaa Susanna Packalen ja hevosen hoitaja on Iida Lind. Hevosen on kasvattanut Saku ja Maini Mikkola.

Tuurin Toivo Killerin Kimaran ykkönen

Avoimen tason kylmäveriset ottivat mittaa toisistaan Jyväskylässä perinteisessä Killerin Kimara –lähdössä. Voiton vei lopulta johtavan rinnalta yllättäjä Veli-Erkki Paavolan ohjastama Tuurin Toivo.

”Siihen mä halusin (johtavan rinnalle) ja siihen mä pääsin. Tuntuu hullulta sanoa, mutta koko ajan oli semmonen olo tuolta viimeiseltä takasuoralta, että homma on hallussa. Nyt hevonen on siinä mallissa, että sitä on vaikea ohittaa”, totesi voittajahaastattelussa Tuurin Toivon ohjastaja Veli-Erkki Paavola.

Valmentaja Kimmo Taipale oli tyytyväinen nousuvireisen Tuurin Toivon suoritukseen. Hevosta on pyritty rakentamaan kohti kauden päätähtäintä Seinäjoen Kuninkuusraveja.

”Sinne on nyt tähdätty ja kaikki vaikuttaa sen osalta hyvältä, että kyllä nyt meillä varmaan lippu sinne kyllä on. Se viimeinen matka suosii meitä paljon, että se jaksaa mennä ja uskon, että se on kova siinä”, kertoi valmentaja Kimmo Taipale Tuurin Toivon mahdollisuuksista kuninkuuskilpailussa.

Siirin Valtsu vei SKHL Cupin

Jyväskylässä ravattiin myös Suomen Hevosenomistajien Keskusliiton 4-vuotiaiden suomenhevosten SKHL Cupin -finaali. Lähdön vei huikealla esityksellä nimiinsä Petri Laineen valmentama, omistama ja kasvattama Siirin Valtsu. Voiton ohjasti hevosen luottokuski Hannu Torvinen.

Tulokset:

Killerin Eliitti >

Killerin Kimara >

SKHL Cup -finaali >