Hyppää sisältöön

Stoletheshow varasti shown toistamiseen Finlandia-Ajossa 

Stoletheshow voitti Finlandian toisen kerran perättäin. Kuva: Maisa Hyttinen

Finlandia-viikonloppu huipentui Suomen suurimpaan kansainväliseen ravikilpailuun, jonka voittoon tyylitteli ruotsalaisen ohjastajansa Magnus A. Djusen kanssa ori Stoletheshow. Kylmäveristen Erkon pokaalissa loisti Issakan Valo. Elitloppet-viikonloppuna juostavaan Harper Hanoversiin kutsun sai hienolla voitolla yhteensä 125 osaomistajalleen iloa tuova Team Vermon kimppahevonen Bolt Kronos. Oman kutsunsa A-kategorian ponien MiniElitloppetiin lunasti Suomesta myös MiniFinlandian voittajavaljakko Euforia ja Ilona Rekilä.  

Stoletheshow jäi ensin sisäradalta lähteneen Dozen of Oystersin rinnalle ja sai kärkipaikan noin kierros ennen maalia. Loppusuoralla lähdön ennakkosuosikki Hail Mary, sekä paljon kiinnostusta herättänyt Catullo Jet, haastoivat hevosta, joka piti johdon maaliin saakka. 

“Avaus oli reipas mutta kun pääsimme johtopaikalle, oli hyvä tunne. Loppu ei ollut helppo, mutta varma se oli, hevonen tuli loppusuoran tosi varmasti”, ohjastaja Magnus A. Djuse analysoi lähtöä voittajahaastattelussa. 

Stoletheshow on Finlandia-Ajon voittaja jo toista kertaa peräkkäin: se voitti lähdön myös viime vuonna. Oriin omistaa ruotsalainen Global Glide AB. Hevosen valmentaja on Norjan ykköstreenari Frode Hamre. 

“Stoletheshow on ollut koko elämänsä tosi hyvä, sillä ei ole ollut yhtään huonoa kautta, ja se tekee loistosuorituksia yhä yhdeksänvuotiaana”, Djuse kehui hevosta. 

NBA-tähti Nikola Jokicin hevonen Catullo Jet oli lähdössä toinen. Paras suomalaisedustaja oli Kurri Jari Boko (7). Lisäksi suomalaisten Katja Melkon ja Janne Sorosen tallin Staro Mack Crowe sijoittui Jorma Kontion kanssa viidenneksi. 


Issakan Valo kukisti muut kylmäveriset Erkon Pokaalissa

Kylmäveristen kansainvälinen Erkon Pokaali päättyi suomalaisjuhliin, kun Issakan Valo, ohjastajaan Iikka Nurmonen, tyylitteli voittoon juostuaan ensin pitkään kolmatta rataa. Päästyään johtopaikalle hevonen johti joukon maaliin asti. 

Hevonen ansaitsi 15 000 euron lisäksi arvokkaat 100 pistettä Kohti Kuninkuusraveja -pisteytykseen. Kymmenen eniten pisteitä kerännyttä oria ja tammaa saavat varman paikan kuninkuus- tai kuningatarkilpailuun. Kuninkuusravit kilpaillaan Jyväskylän Killerillä 26.–28. heinäkuuta.


Finlandiasta Elitloppetiin myös suomalaisväriä

Finlandia-Ajon voittaja saa perinteisesti kutsun Elitloppetiin, joka kilpaillaan Tukholman Solvallassa 24.-26. toukokuuta.

Suomalaisista kutsun Elitloppet-viikonloppuna kilpailtavaan arvostettuun Harper Hanovers -lähtöön lunasti sitkeällä loppukirillä tällä hetkellä yhteensä 125 osaomistajaa sisältävän Team Vermon kimppahevonen Bolt Kronos ohjastajanaan Mats E. Djuse. Hevosta valmentaa Nina Pettersson-Perklén, jonka valmennettavat veivät lähdössä kaksoisvoiton. 

“Bolt Kronos on ihan äärimmäisen kiva, ihan täydellinen kimppahevonen, se rakastaa ihmisiä ja on maailman viisain ori. Tuntuu ihan älyttömän hyvältä päästä Harper Hanoversiin, kaikki osaomistajat Solvallaan vaan mukaan”, iloitsi Petterson-Perklén.

Oman kutsunsa A-kategorian ponien MiniElitloppetiin lunasti Suomesta myös MiniFinlandian voittajat Euforia ja Ilona Rekilä

 

Finlandia-sunnuntain kaikki tulokset