Hyppää sisältöön

Staro Miami tuo suomalaisväriä tammojen EM-kilpailuun

Lämminveritammojen EM-kilpailu ajetaan Solvallassa 19. elokuuta. Suomesta ei ilmoitettu kilpailuun yhtään edustajaa. Siitä huolimatta Staro Miami tuo lähtöön suomalaisväriä, vaikka edustaakin kilpailun sääntöjen mukaan syntymämaataan Ruotsia.

Staro Miamin kausi jatkuu Solvallan Prix Maharajah - European Championship for Mares  -kilpailussa Kuva: Hippos/Anni Järvinen

Lämminveritammojen EM-kilpailuun ilmoitettiin yhteensä 17 hevosta neljästä eri maasta. Jokaisella UET-maalla on vähintään yksi paikka lähtöön. Suomen edustajaa ei tänä vuonna kilpailussa nähdä, mutta suomalaisväriä lähtöön tuo kuitenkin Aripekka Pakkasen valmentama Staro Miami. Hevosen omistaa Martti Simonen, ja sen hoitaja on Etta Pakkanen. Staro Miamin voittosumma on 472 622,00 €, ja ennätys komea 10,2aly, jonka se juoksi viimeisessä kilpailussaan Mikkelissä St. Michelin tammatähdessä. Staro Miami on voittanut tämän vuoden kaikki neljä kilpailuaan.

Kilpailuun ovat oikeutettuja osallistumaan 3-10 -vuotiaat lämminveritammat, joiden ennätys on 1.13,9 tai parempi. Kilpailu ajetaan 2140 metrin ryhmäajona. Kilpailun ykköspalkinto on 900 000 Ruotsin kruunua.

Uutinen Svensk Travsportin sivulla

Kilpailun säännöt