Hyppää sisältöön

Staro Miami hakee huippukaudelleen kruunua – ”Meidän ei tarvitse pelätä ketään”

Staro Miami juoksee sunnuntaina 11. marraskuuta Ruotsissa Breeders’ Crown -kilpailun finaalissa. Samassa lähdössä on myös toinen suomalaisedustaja, In Royalty Boko, joka onnistui nappaamaan finaalipaikan semifinaalin yllättäjänä.

Staro Miami Mika Forss kuva Anu Leppänen
Staro Miami ja Mika Forss. Kuva: Anu Leppänen


Aripekka Pakkasen valmentama kolmevuotias tamma on tehnyt vakuuttavaa työtä koko kauden 2018 ajan. Sen tienestit hipovat jo 300 000 euroa. Tamma on voittanut urallaan seitsemän kilpailua, joista kaksi Suomessa ja viisi Ruotsissa.

Staro Miamin vakio-ohjastaja Mika Forss nähdään tamman rattailla myös sunnuntaina. Forss kertoo, että ei vielä koelähdössä tai ensimmäisessä startissa ymmärtänyt, miten lahjakas hevonen oikein onkaan.

”Mutta seuraavissa jo valkeni, minkälaisesta tammasta on kyse. Staro Miami on kehittynyt kovasti vuoden aikana ja tehnyt kaiken oikein starteissaan”, ohjastaja sanoo.

Kohti sunnuntain kilpailua hän lähtee luottavaisin mielin. Valjakko kiihdyttää Breeders’ Crown -finaalissa radalta kolme.

”Meidän ei tarvitse pelätä ketään”, Mika Forss sanoo.

Staro Miami on syntynyt Ruotsissa, minkä vuoksi sillä on mahdollisuus osallistua länsinaapurin ikäluokkakilpailuihin. Sen kovarahaisin palkinto tähän mennessä on ollut Ruotsin Trav-Oaksin eli Tammakriteriumin finaalin kakkossija, jolla se tienasi jopa 140 000 euroa.

Staro Miami on mukana Ruotsin raviurheilun Premiechansning-systeemissä, johon kuuluvilla hevosilla on mahdollisuus tuplata palkintorahansa suurista ikäluokkakilpailuista. Breeders’ Crownin finaalissa voittajalle on luvassa 800 000 kruunun (n. 78 000 euroa) potti, eli Premiechansning-hevoset voivat tienata ykkösestä 1,6 miljoonaa kruunua (n. 156 000 euroa).


Tuomas Korvenojan valmentama In Royalty Boko starttaa samassa lähdössä Staro Miamin viereiseltä lähtöpaikalta numerolla neljä. Myös In Royalty Boko on mukana Ruotsin tuplaussysteemissä, joten sekin tavoittelee mahdollisia palkintorahoja kaksinkertaisina.

Staro Miamin ja In Royalty Bokon lähtö on katsottavissa Veikkauksen TotoTV:stä. Finaali ajetaan sunnuntaina 11. marraskuuta noin kello 14.29 Suomen aikaa.

Forss ohjastaa sunnuntaina Ruotsin Eskilstunassa myös toista Breeders' Crown -finalistia. Neljävuotiaiden oriiden ja ruunien finaalissa kilpailevalla, Ingermar Hultqvistin valmentamalla Selmer I.H.:lla on Forssin mukaan tähdätty koko vuosi juuri Breeders’ Crowniin.

”Perfect Spirit on oikeutetusti lähdön suuri suosikki, ja Who's Who sen pahin vastustaja. Mutta Selmer I.H. teki karsinnassa loistavan esityksen, ja jos lähtöön tulee yllätysvoittaja, se voi olla minun hevoseni", Forss arvioi muita vastustajia ja omaa ajettavaansa.

Hämeenkyröläinen Mika Forss johtaa Suomen Ajajaliigaa 2018, jonka kärjestä käydään parhaillaan kovaa kamppailua. Forssin perässä vain muutaman voiton päässä on vihtiläinen Ari Moilanen.

Lisätietoja:

Hanna Laakso
tiedottaja, Suomen Hippos ry
hanna.laakso@hippos.fi
040 837 8403