Hyppää sisältöön

Stallone Ruunaruhtinaaksi ylivertaisilla esityksillä

Stallone ja Iikka Nurmonen eivät jättäneet jossiteltavaa Ruunaruhtinas-kisassa. Kuva: Mia Mäki-Maunus

Ruhtinallisen hienoja raviurheilutuokioita nähtiin perjantaina ja lauantaina Ylivieskassa, Ruunaruhtinas-mittelössä. 6-vuotias Stallone vei nimiinsä molemmat osakilpailut ja kruunattiin uudeksi Ruunaruhtinaaksi.

Perjantain 1600 metrin ryhmälähdön Stallone vei näytöstyyliin noustessaan loppusuoran alusta kolmannelle ja siitä karkuun lähtöä tasaisesti johtaneelta Pyörylän Paronilta. Perjantain juoksun jälkeen ohjastaja Iikka Nurmonen oli voittajahaastattelussa syystäkin tyytyväinen. Luottamus nuoreen ruunaan oli ilmiselvän luja: lauantain juoksustrategia jäi tarkoituksella avoimeksi.

”Hevonen on niin hyvä, että sillä voi ajaa monella tavalla.”

Lauantain osalähtöön, 2600 metrin ryhmäajoon, hevoset lähtivät perjantain lähtöjärjestykseen verrattuna käänteisin lähtönumeroin. Siinä missä juoksu oli vahvalle ja nopealle Stallonelle Nurmosen mukaan rutiinijuoksu, tarjosi se katsojille sykähdyttävää draamaa loppuun saakka.

”Ei tullut kiire mihinkään missään vaiheessa”, myhäili Nurmonen lähdön kulkua voittajahaastattelussa. ”Ajettiin tuo loppu 1200 vähän sen mukaan mitä sieltä takaa hyökättiin.”

Edes vahvannäköisesti johtaneiden Hannu Torvisen ja Don Vikingin mahdollisesti kaavailema karkumatka ei Nurmosta huolettanut – nopealla ja täysivoimaisella hevosella oli helppo ajella maaliin. 6-vuotiaalle Stallonelle tämänpäiväinen voitto oli tämän vuoden neljäs. Nuoren hevosen kannalta jokainen onnistuminen on eteenpäin ja hyvä juoksu tärkeä ja opettavainen kokemus, painotti Iikka Nurmonen:

”Kiva kun sai voittaa kaksi lähtöä, niin kyllä hevonen siitäkin taas kehittyy. Sillä pärjätään jatkossa pitkään”

Stallonen on kasvattanut ja sen omistaa Stall Noora, valmentaja on Ossi Nurmonen ja ruunaa hoitaa Katariina Nurmonen.

Ruunaruhtinas-kilpailua on ajettu vuodesta 2018.

 

Ruunaruhtinas 2012, Ylivieska 13.-14.8.2021

Kokonaiskilpailu:

1 Stallone / Iikka Nurmonen +0,0

2 Pyörylän Paroni / Santtu Raitala +3,0

3 Hissun Turbo / Tuomas Pakkanen +6,4

4 Don Viking* / Hannu Torvinen: +6,5

5 Haukeli Expressen* / Antti Ala-Rantala: +6,8

6 Perusliksa / Veli-Erkki Paavola +7,0

7 Aatsi /Jarmo Saarela +9,3

8 Nopsan Vauhti / Ville Pohjola +10,0

9 Pertturi / Roni Waarna +13,8