Hyppää sisältöön

Stallone kolmatta kertaa peräkkäin ruunien ruhtinas

Stallone ja taustajoukot

Stallone on vuoden 2023 Ruunaruhtinas. Kuva: Mia Mäki-Maunus

Kouvolan Kuninkuusravien ennakkonäytöksenä kilpailtiin tänä viikonloppuna Ylivieskan Ruunakunkkareissa 28.–29.7.2023. Ruunakunkkareiden päälähtöinä ajettiin Ruunaruhtinas-kilpailu, jossa ensimmäinen osalähtö kilpailtiin eilen perjantaina ja ratkaiseva päätösmatka tänään lauantaina. Kilpailu oli Stallonen ja Iikka Nurmosen ylivoimaa alusta loppuun.

8-vuotias Stallone ohjastajanaan Iikka Nurmonen uusi Ruunaruhtinas -kilpasarjan voiton jo kolmatta kertaa peräkkäin näytöstyyliin. Stallone vei ensimmäisen osalähdön perjantaina kylmäveristen rataennätysajalla 21,7aly. Toisella osakilpailumatkalla Stallone johti alkukiihdytyksen jälkeen kärkeen päästyään kilpailua maaliin saakka ylivoimaisesti.

”Hevonen näytti tosi hyvältä, avaus oli aika kova, ja sitten sai rauhoittaa, hevonen oli hyvännäköinen koko matkan. Stallone on hauska hevonen, jolla on mukavat omistajat”, kertoi valmentaja Ossi Nurmonen voittoseremonioissa.

”Tänään ei ollut missään vaiheessa mitään hätää, annettiin mennä hevosen tasaista ja kaikki oli helppoa. Tuntuu, että hevonen parantaa vuosi vuodelta ja uskotaan, että se on ensi vuonna vielä parempi kuin tänään”, jatkoi ohjastaja Iikka Nurmonen tyytyväisenä.

Stallonen on kasvattanut ja sen omistaa Stall Noora ja ruunan päivittäisestä hoidosta vastaa Emmi Kukkonen.

Toiseksi kokonaiskilpailussa +2,7 sekunnin erolla Stalloneen sijoittui Aatsi ohjastajanaan Hannu Hietanen. Kolmas oli Koskelan Akseli ja Jukka-Pekka Kauhanen.

Kilpailuun osallistui tänä vuonna kymmenen suomenhevosta sekä kaksi Norjassa syntynyttä kylmäveristä.

RUUNARUHTINAS-KILPAILUN TULOKSET, KOKONAISAJAN SAAVUTTANEET:

  1. Stallone / Iikka Nurmonen +0,0
  2. Aatsi / Hannu Hietanen, +2,7
  3. Koskelan Akseli / Jukka-Pekka Kauhanen, +2,8
  4. Tuulian Sälli / Ville Koivisto, +3,8
  5. Pyörylän Paroni / Santtu Raitala 2. osalähtö, Mauri Jaara 1. osalähtö, +5,4
  6. Pärttyl / Ville Pohjola, +5,5
  7. Ari Potter / Jani Suonperä, +6,8
  8. Tähtitie / Mirva Janatuinen, + 7,8
  9. Humiro / Sami Alamaa, + 8,5

Tulokset, osalähtö 1
Tulokset, osalähtö 2

Vapaasti käytettäviä valokuvia Suomen Hippoksen kuvapankissa

Ruunakunkkarit on Pohjoismaissa syntyneille yli 5-vuotiaille kylmäverisille ruunille kerran vuodessa järjestettävä kaksipäiväinen mestaruuskilpailu. Kahdesta osalähdöstä koostuvan Ruunaruhtinas-kilpailun ensimmäinen osalähtö kilpaillaan 1600 metrin matkalla. Toisen ja ratkaisevan osalähdön kilpailumatka on 2600 metriä. Ensimmäiseen osalähtöön lähtöradat arvotaan ja toiseen osalähtöön hevoset kiihdyttävät käänteisessä numerojärjestyksessä.

Kokonaiskilpailun voittaja määräytyy kahden osalähdön yhteisajalla ja osalähtöpalkintojen lisäksi jaetaan rahapalkintoja myös kokonaiskilpailun kolmelle parhaalle. Vuonna 2023 osalähtöjen ykköspalkinnot ovat 10 000 € ja kokonaiskilpailun palkinnot 5 000 € – 3 000 € – 1 000 €. Ruunaruhtinas-kilpailua on ajettu vuodesta 2018 alkaen.