Hyppää sisältöön

St. Michelissä kovia nimiä

Mikkelissä juostaan sunnuntaina 17.7. hienotasoinen St. Michel. Maailmanennätystä jahtaava ranskalainen Rapide Lebel saa kirittäjikseen Reven d’Amourin, Renommée d’Obret:n, Amour Amin, Express Typen, Merckx Ok:n, Target Hossin ja Womanizerin.

- Rapide Lebel on tällä hetkellä Euroopan kuumin nimi, josta unelmoivat kaikki ravijärjestäjät. Olemme onnellisia, että saamme sen tänne Mikkeliin. Rapide Lebel tulee jahtaamaan maailmanennätystä tositarkoituksella, ja sillä on asiantuntijoiden mukaan myös kaikki edellytykset saavuttaa se, Mikkelin Ravirata Oy:n toimitusjohtaja Tuula Pihkala painottaa.

Rapide Lebel ja Renommée d’Obret edustavat Ranskaa, Reven d’Amour ja Amour Ami Ruotsia ja Merckx Ok Italiaa. Sinivalkoisia värejä puolustavat Express Type, Target Hoss ja Womanizer.

- Meille oli tärkeää saada mukaan vähintään kolme suomalaista hevosta. Teemme tätä suomalaiselle yleisölle, joka haluaa nähdä suomalaisia hevosia kansainvälisissä koitoksissa, Pihkala sanoo.

St. Michel 2011 ryhmäajo 1 609m

1. Renommée d’Obret / Pierre Vercruysse
2. Amour Ami / Mika Forss
3. Rapide Lebel / Eric Raffin
4. Target Hoss / Jorma Kontio
5. Express Type / Antti Teivainen
6. Womanizer / Tommi Kylliäinen
7. Merckx Ok / Kari Rosimo
8. Reven d’Amour / Fredrik B. Larsson


30-vuotisjuhliaan viettävässä St. Michel-lähdössä maksetaan tänä vuonna 30 000 euron bonus uudesta maailmanennätyksestä. Bonuksen takaavat Mikkelin kaupunki ja Etelä-Savon Energia Oy. Tuhannen metrin ratojen ME-tulos mailin ryhmäajossa on tällä hetkellä 1.09,3. Sen juoksi vuonna 2002 Varenne juuri St. Michel-lähdössä.

Bonus maksetaan St. Michelin starttihetkellä voimassa olevan ME-tuloksen alittamisesta. Tammojen ME-tuloksesta ei makseta bonusta, ellei se ole samalla orien ja ruunien ennätystä parempi. Lähdön ykköspalkinto on 60 000 euroa.

Hatut palaavat St. Micheliin

St. Michel 30 vuotta -juhlaraveja vietetään sunnuntaina 17.7. 2011 Ascot-tyyliin. Kauniilla hatulla varustautuneet saavat pääportilla sisään tullessa lipukkeen, jolla voi noutaa yllätyslahjan Mikkelin Seudun Matkailupalvelun infopisteestä (ravintolakatsomon alakerrassa). Yllätyslahjoja ovat lahjoittaneet Mikkelin seudun matkailu- ja palveluyritykset.

St. Michel-ravit ajetaan Mikkelissä 16.-17.7. Päälähtö St. Michel on vuorossa sunnuntaina 17.7. Lisätietoja antaa Mikkelin Ravirata Oy:n toimitusjohtaja Tuula Pihkala p. 015 7600 275, 040 557 9929