Hyppää sisältöön

St Michel -raveissa ratkotaan lämminveristen montén Suomen mestaruus 2017

Lämminveristen montén Suomen mestaruus ratkotaan lauantaina 15.7. St Michel- raveissa Mikkelissä. Mukana on 12 kovatasoista hevosta ohjastajineen. Suomenhevosten montén SM on vuorssa Vermon Kuninkuusraveissa lauantaina 5.8.2017.

Lämminveristen Suomen mestaruus -kiertue ajetaan karsintalähtöinä eri puolilla Suomea. SM-finaali on ajettu perinteisesti St Michel raveissa Mikkelin raviradalla jo vuodesta 2005. Montén Suomen mestaruuskiertueen järjestää Suomen Montéohjastajat ry yhteistyössä raviratojen sekä Suomen Hippos ry:n kanssa. Lämminveristen montén Suomen mestaruudesta on kilpailtu vuodesta 1991 asti.


-Tänä vuonna karsintoihin osallistui 68 eri hevosta, mukana oli monta hevosta myös ammattivalmentajilta. Finaali on kovatasoinen ja vauhtia tullaan varmasti näkemään. Ennakkosuosikit on tosin arvottu ulkoradoille ja takariviin, mutta sillä ei ole montéssa niin suurta merkitystä kuin kärrylähdössä, Merja Ikäheimonen SMO ry:stä kertoo

- Mikäli keli on suosiollinen voi SE:n 13,5a rikkominen olla myös mahdollista, Ikäheimonen uskoo.

Nelly3
Lämminveristen monten Suomen mestarit vuosimallia 2016 Harmi´s Frido ja Nelly-Jaanika Korpikoski. Harmi´s Fridon valmentaja on Markku Nieminen. Kuva: Ilkka Nisula

Salamakypärä Tamara Skutnabb ensimmäistä kertaa SM-finaalissa

18 -vuotias Salamakypärä-ohjastaja Tamara Skutnabb osallistuu  SM-finaaliin ensimmäistä kertaa Theo de Villeneuvella. Hevosella on alla SM-karsintalähdön voitto Joensuusta 18.6.

- Ruunalla lähdetään hyvillä mielin finaaliin. Theo de Villeneuve teki todella kovan juoksun viimeksi. Se on kunnossa ja kaikki on hyvin. Voittoa on vaikea saavuttaa kovia hevosia vastaan, mutta rahasijaan olen todella tyytyväinen. 

Ruunaa valmentaa Tamaran isä Erik Skutnabb ja tallista on viimeksi hevonen osallistunut SM-finaaliin kymmenen vuotta sitten. Silloin Hot Five voitti vuoden 2007 monten Suomenmestaruuden Mikkelissä Jenni Koskelan ajamana.

- Tämä on minulle ensimmäinen SM-finaalini ja on koko perheelle tosi iso juttu. Viime viikolla käytiin Jokimaalla ajamassa kovempi hiitti, koska hevonen ei ole startannut tässä välissä. Päivittäinen treenaaminen on äitini Brita Flanderin vastuulla, eikä hevosta ikinä ratsasteta kotona.

- Hevonen on keulasta parhaimmillaan, mutta tässä lähdössä sinne ei taideta päästä. Hevonen tulee montéssa kyllä loppuun asti taistellen ja innolla lähdetään kohti lauantaita – iloitsee Tamara Skutnabb.


VermoMonte24.5.2017_tamara2
Costatantisoldi ja Tamara Skutnabb sijoittuivat kolmanneksi Vermon 24.5. ajetussa SM-karsintalähdössä. Kuva: Risto Silvola.

Lämminveristen SM -karsintalähtöjä on ajettu tänä vuonna 11. Karsintoihin osallistui 68 hevosta, ja pisteellisiä hevosia oli 33 viimeisen karsintalähdön jälkeen. Suomenhevosten montén SM-finaali ajetaan Vermon Kuninkuusraveissa lauantaina 5.8.2017.


Monten SM-finaali 1. lähtö n. klo 13:45
Avoin ryhmäajo 2100m
1. palkinto 5000 e

1. Rainbow Zet  /  Malin Kullberg 
2. Prey Frontline  /  Sanna Riikonen 
3. Theo de Villeneuve  /  Tamara Skutnabb 
4. Bullo Citrullo  /  Maija Fors
5. Minto's Romeo  /  Karoliina Sinkkilä 
6. Extreme Luca  /  Satu Likander 

7. BWT Hellion  /  Nelly-Janiika Korpikoski 
8. Gant Cobra  /  Mervi Laurila 

9. Kaka  /  Heidi Kuossari 

10. Viking Olympic*  /  Jenni Koskela
11. Licence Holder*  /  Jenni Kaija
12. Tiger Ecus  /  Anna Sulin


Lähtölistat kokonaisuudessaan Heppa-järjestelmästä


SMO ry on toiminut vuodesta 1990 alkaen montéaktiivien toimesta talkoovoimin. Yhdistys asetti perustettaessa tavoitteikseen lajin kehittämisen, sen tunnetuksi tekemisen ja harrastusmahdollisuuksien lisäämisen. Tänä vuonna yhdistyksen tavoitteet ovat erityisesti nuorisotyö ja kynnyksen madaltaminen tulla raviurheilun pariin eri hevosharrastuksen piireistä. Perustettaessa jäsenmäärä oli reilut 30 ja tällä hetkellä jäseniä on yli 200. Nykyisin yhä useampi ravihevonen osallistuu menestyksekkäästi sekä kärry- että montélähtöihin. Lajin pariin on tullut kiitettävästi uusia raviurheilun harrastajia sekä poniraviurheilusta on siirtynyt hevosiin uusia ohjastajia.

Lisätietoja:
Suomen Montéohjastajat ry
Merja Ikäheimonen
Lv SM kiertuevastaava
040 1411485
www.monteohjastajat.com

Suomen Hippos ry
Helena Hyvämäki-Mäenpää
nuorisotoiminnan koordinaattori
020 760 5246
helena.hyvamaki-maenpaa@hippos.fi