Hyppää sisältöön

St. Leger -voittaja Club Nord Elit tähyää kohti tammaeliittiä

Suomessa syntyneiden lämminverihevosten suurkilpailu, Porin St. Leger päättyi tammakaksikon juhlaan. Reijo Suomalaisen valmentama Club Nord Elit johti lähtöä alusta loppuun, ja sen kannoilla toiseksi kiri Heikki Korhosen valmentama Callela Ladyboss.

Hannu Torvinen Club Nord Elit St. Leger kuvaaja Nelli Saari
Club Nord Elit ja Hannu Torvinen veivät St. Leger -lähdön vuosimallia 2018. Kuva: Nelli Saari

Voittajan valmentaja Reijo Suomalainen kertoi ratahaastattelussa, että tamma on ollut kunnossa jo pitkän aikaa.

”Luotin kovasti siihen tänään”, Suomalainen sanoi. ”Minusta tämä on paras nelivuotias tamma Suomessa, vaikka ehkä siinä pientä optimismia on mukana. Uskon, että sen viisivuotiskaudesta tulee tosi hyvä”, valmentaja sanoi.

Suomalaisen perheen raviurheilutoiminnassa on satsattu myös tulevaisuuteen. Club Nord Elit on omia kasvatteja, ja tallissa on kasvamassa lisää lupaavia varsoja.

Club Nord Elitin ykköspalkinto Suomessa syntyneiden lämminverihevosten 2600 metrin tasoitusajossa oli 45 000 euron arvoinen. Voittoaika 15,3/2600 metriä on uusi nelivuotiaiden Suomessa syntyneiden tammojen volttilähetyksen Suomen ennätys. 

Nelivuotiaiden suomenhevosten suurkilpailun Satakunta-ajon vei nimiinsä Kansainvälinen, jota ohjasti Esa Holopainen. Oritta valmentaa lahtelainen harrastajavalmentaja Harri Lind.

”Yli 40 vuotta olen tätä lajia harrastanut, eikä ole aiemmin ollut lähellekään tällaista hevosta”, Lind sanoi voittajahaastattelussa.

Lind kertoi, että Kansainvälinen oli tuntunut ennen Satakunta-ajoa kotitreenissä erittäin hyvältä. Hevonen oli kolmas lokakuun alussa ajetussa Kriteriumissa, ja sen nelivuotiskausi on ylittänyt valmentajan odotukset.

”Kaikki, mitä tänä vuonna on tapahtunut, on ollut upeaa, mutta vähän kuin ekstraa, sillä usko tämän kanssa on pidemmälle. Tämä kausi päätetään tähän, hevonen on juossut nyt kovia lähtöjä”, Lind sanoi.

Kansainvälinen on myös Harri Lindin perheen kasvatti ja silmäterä. Sen hoitajia ovat Lindin entinen vaimo Anu Lind ja tytär Tytti Lind. Nelivuotias Kansainvälinen on emänsä I.P. Vivianin neljäs jälkeläinen, ja kasvattajat ovat nimenneet varsat musiikin innoittamina. Sisarusparvesta löytyvät muun muassa tamma Hyvännäköinen ja ori Miljoonasade.

Satakunta-ajon voitto toi Kansainvälisen palkintotilille 30 000 euroa. Toiseksi sijoittui Sirukasson ja kolmanneksi Ypäjä Luotsi. Vixeli oli pitkään mukana voittokamppailussa, mutta laukkasi loppusuoralla.

Kansainvälinen Satakunta-ajo 2018 kuvaaja Nelli Saari
Ori Kansainvälinen vei taustajoukkonsa voittajaseremonioihin Satakunta-ajossa. Kuva: Nelli Saari
Esa Holopainen Kansainvälinen Satakunta-ajo 2018 kuvaaja Nelli Saari
Kansainvälistä ohjasti Esa Holopainen. Kuva: Nelli Saari

Lisätietoja:

Jose Laaksonen, toimitusjohtaja, Porin Ravit Oy

puh. 0407534615

jose.laaksonen@porinravit.fi

Hanna Laakso, tiedottaja, Suomen Hippos

puh. 0408378403

hanna.laakso@hippos.fi