Hyppää sisältöön

Solvallan Elitloppet -sunnuntain suomalaisten tulosseurantaa

Solvallan Elitloppet -viikonloppu huipentuu sunnuntain pääkilpailuun Elitloppetiin, jossa 3 000 000 kruunun palkinnon jahdissa suomalaisista nähdään Ruotsissa valmentautuva D.D.'s Hitman ja Lumijoella treenaava Elian Web.

Lähtö 1: Thelma de Glatignelle kolmossija

Päivän ensimmäinen lähtö alkoi suomalaisittain hyvin, kun Mika Forss kaasutteli keulaan Wille's Rainmakerilla. Keulapaikka kuitenkin vaihtui kovan avauksen päätteeksi, kun Pekka Korven tallin ja John Campbellin ajama Thelma de Glatigne tuli rinnalle ja eteni kärkeen.  Thelma de Glatigne jaksoi kolmanneksi. Voiton vei Urban Kronos ja Örjan Kihlström. Wille's Rainmaker kesti neljänneksi. Muut suomalaiset Cicciolina Sisu ja Rosi's Fernando jäivät rahoitta.

Linkki tuloksiinThelma de Glatigne ja John Campbell sijoittuivat kolmanneksi päivän ensimmäisessä lähdössäLähtö 2: Niemisen tallin Flynn Boko neljäs, Robin Roof viidesMarkku Niemisen kaksikko oli saanut arvonnassa huonot lähtöradat, ja niillä ei herunut hyviä juoksuasetelmiakaan. Flynn Boko sai edetä hyvin sisäradalta ja se kiri neljänneksi. Mika Forssin ohjastama Robin Roof nousi hänniltä viidenneksi. 


Linkki tuloksiinLähtö 4: Licence Holderin yritys päättyi laukkaanMontélähtöön osallistuivat Licence Holder ja Jenni Kaija. Licence Holder sortui kovavauhtisessa monté-lähdössä laukkaan ja se hylättiin.


Linkki tuloksiin


License Holder ja Jenni Kaija osallistuivat monté
 6. lähtö - Markku Niemisen suojatit tammojen kolmivuotiseliitissä

Callela Lisbeth ja Nefertiti Frido olivat haastavan tehtävän edessä vastassaan Euroopan kovimmat kolmivuotiaat tammat. Callela Lisbeth sai lähdössä hyvän paikan johtavan takaa. Keulapaikan vaihtuessa se jäi kolmanteen pariin sisälle, ja taisteli siitä neljänneksi hurjalla ajalla 11,5. Nefertiti Frido laukkasi heti alkumatkasta ja sen peli oli pelattu siinä. Mika Forss ohjasti Callela Lisbethia ja Markku Nieminen itse ajoi Nefertiti Fridolla. Lähdössä nähtiin myös erikoinen tilanne, kun tuomaristo tarkasteli ensimmäisenä maalilinjan ylittäneen Wash Topin ja Pietro Gubellinin ajolinjoja viimeisessä kurvissa ja päätyi siirtämään sen toiselle sijalle. Voiton vei näin Waffle Cone, ja Erik Adielsson voittoajalla 10,9. 

Linkki tuloksiin 

Forss ja Nieminen valmistautuvat tammaeliittiin


7. Lähtö - Pekka Korven Twist Of Fate toiseksi avoimessa kolmivuotiseliitissä, Hotshot Luca neljäs


Pekka Korven ohjastama Twist Of Fate ampaisi heti lähdöstä johtoon ja vei lähtöä häviten vasta kalkkiviivoilla hurjan kirin tehneelle Erik Adielssonin ohjastamalle Global Un Pocolle. Hotshot Luca rattaillaan Mika Forss pakitti heti alussa viimeiseksi ja juoksi neljännessä sisällä ja käytti lopussa saamansa vapaat ajoväylät hyödykseen noussen neljänneksi. 

Linkki tuloksiin