Hyppää sisältöön

Solmut auki -valmennusluentoja helmi-maaliskuussa

Suomen Hevostietokeskus ry ja alueen hevosjalostusliitot järjestävät helmi-maaliskuun aikana kaksi Solmut auki -neuvontapilottihankkeen valmennuspäivää Etelä-Savossa, Pohjois-Karjalassa, Pohjois-Savossa, Keski-Suomessa, Kaakkois-Suomessa ja Pohjois-Pohjanmaalla. Luennot ovat osallistujille ilmaisia ja tarkoitettu sekä ravi- että ratsuhevosten valmentajille ja hoitajille. Valmennusluentosarja avaa Solmut auki -neuvontapilottihankkeen laajan neuvontakokonaisuuden, jonka tavoitteena on yhdistää digitaalinen neuvonta ja erityisasiantuntijoiden sekä alueellisten toimijoiden osaaminen hevostalousyrittäjien ja tallityöntekijöiden työhön liittyvien ajankohtaisten kysymysten ratkaisemiseksi.

solmut posteri
 

Ensimmäisen luennon aiheena on valmennuksen aloittaminen ja lajityypillinen valmentaminen. Luennoilla käsitellään valmennuksen suunnitteluun vaikuttavia tekijöitä sekä tuloksellisen valmennuksen edellytyksiä. Perehdytään suorituskykyyn vaikuttaviin fysiologisiin tekijöihin, näitä ominaisuuksia parhaiten kehittäviin harjoituksiin sekä valmennusvaikutusten ilmenemiseen. Yhdessä ammattivalmentajan kanssa keskustellaan käytännön harjoituksista tavoitteiden saavuttamiseksi.

 

Toisen luennon aiheena on lepo ja rasituksesta palautuminen sekä kilpahevosen terveydenhuolto. Luentosarjan toisessa osassa käydään läpi hevosen palautumiseen vaikuttavia tekijöitä sekä perehdytään hevosen lämmönsäätelyyn ja nestetasapainoon. Luennolla käsitellään myös kilpahevosen terveydenhuoltoa ja rasitusvammojen ennaltaehkäisyä.


 

Solmut auki -valmennuspäivät alueittain (tarkemmat tiedot linkeistä):

 

Etelä-Savo

·        Mikkeli 17.2., Lepo ja palautuminen sekä kilpahevosen terveydenhuolto

Lisätietoja täällä.

 

Pohjois-Karjala

·        Nurmes 18.2., Lepo ja palautuminen sekä kilpahevosen terveydenhuolto

Lisätietoja täällä.

 

Pohjois-Savo

·        Kuopio 9.2., Valmennuksen aloittaminen ja lajityypillinen valmentaminen

·        Kuopio 24.2., Lepo ja palautuminen sekä kilpahevosen terveydenhuolto

Lisätietoja täällä.

 

Keski-Suomi

·        Jyväskylä 10.2., Valmennuksen aloittaminen ja lajityypillinen valmentaminen

·        Jyväskylä 11.3., Lepo ja palautuminen sekä kilpahevosen terveydenhuolto

Lisätietoja täällä.

 

Kaakkois-Suomi

·        Lappeenranta 23.2., Valmennuksen aloittaminen ja lajityypillinen valmentaminen

·        Kouvola 9.3., Lepo ja palautuminen sekä kilpahevosen terveydenhuolto

Lisätietoja täällä.

 

Pohjois-Pohjanmaa

·        Oulu 3.3., Lepo ja palautuminen sekä kilpahevosen terveydenhuolto

·        Oulu 17.3., Valmennuksen aloittaminen ja lajityypillinen valmentaminen

Lisätietoja täällä.

 


Solmut auki - alueellinen neuvontapilotti -hanketta rahoittavat Pohjois-Pohjanmaan, Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Savon ja Kaakkois-Suomen ELY-keskukset, Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahastosta. Pilotti on suunnattu kyseisten ELY-alueiden talliyrityksille ja niiden työntekijöille, hevosalaan liittyvien palvelujen tuottajille sekä neuvojille. Osallistujille toimitettava sähköinen materiaali sekä neuvontatilaisuuksiin osallistuminen on ilmaista. Hankkeen tiedotuslistalle voi ilmoittautua osoitteeseen hevostietokeskus@hevostietokeskus.fi (mainitse paikkakuntasi ilmoittautuessa).

 

Lisätietoja luentotilaisuuksista: Etelä-Savon -, Pohjois-Karjalan -, Pohjois-Savon -, Keski-Suomen -, Kymen-Karjalan - ja Pohjanmaan Hevosjalostusliitto ry

 

Lisätietoja hankkeesta: projektipäällikkö Sanna Airaksinen, Suomen Hevostietokeskus ry, sanna.airaksinen@hevostietokeskus.fi