Hyppää sisältöön

Sisukas Kinderi jyräsi Pikkuprinssin voittoon

Kuninkuusraveissa ajettiin lauantaina nelivuotiaiden suomenhevosten perinteinen Pikkuprinssi-lähtö. Lähdön ykköseksi vyöryi ikäluokkalahjakkuus Kinderi, jonka voiton taustalta löytyy liuta jämsäläistä hevososaamista.

Kinderin askel oli maalisuoralla keveintä. Kuva:Ida Laine

Lauantaina ennen Kuninkuusravien pääkilpailuja nähtiin liuta mielenkiintoisia lähtöjä. Montén Suomen mestaruus matkasi napapiirin yläpuolelle Kolariin, jonka jälkeen oli vuorossa jännittävä Pikkuprinssi-lähtö. 

Nelivuotiaiden suomenhevosten kohtaaminen päättyi jämsäläisjuhliin, kun Aimo Vuorisalon valmentama Kinderi nappasi voiton jännittävien vaiheiden jälkeen. Kinderin omistavat Alpo, Mika ja Tuomo Hakala Jämsästä.

Kinderi starttasi lähtöön heikolta lähtöpaikalta, mutta nuori ori sai kuitenkin kelpo asetelmat parijonosta. Maalisuoralla Kinderin askel oli lennokasta, eikä voittajasta jäänyt epäselvyyttä. Lähdön voitosta kamppailivat tiukasti myös hopeasijan napannut Vauhtis ja pronssisija meni kotiradan Ville Kallelle, joka teki laukasta huolimatta hurjan esityksen.

Kinderin voiton ohjasti Hannu Torvinen, joka on niin ikään jämsäläinen. Kinderi voitti viime vuonna kaikki viisi starttiaan, mutta alkukauden esitykset eivät sujuneet halutulla tavalla. Voitto tuli mieluisaan paikkaan.

” Totta kai hyvä fiilis, kun hevosen kanssa on sen koko uran ajan mennyt. Tämä vuosi on ollut vähän hankalampaa, se ole ihan ollut sellainen mitä Aimon kanssa ollaan haluttu. Viimeksi se oli jo paljon parempi, oltiin tosi tyytyväisiä viime suoritukseen, vaikka pieni laukka tulikin. Onneksi hevonen oli tänään vielä vähän parempi”, ohjastaja Hannu Torvinen kommentoi voittajahaastattelussa.

Torviselle Pikkuprinssin voitto oli jo uran kolmas. Ensimmäinen tuli vuonna 2012 Virikareella ja vuonna 2019 Parvelan Retulla. Lahjakas Kinderi kerää kehuja ohjastajalta, jolla on kokemusta lahjakkaista ravihevosista.  Kinderi on voittanut uransa kahdeksasta startista jo kuusi.

”Se on tosi kivan hevonen ja se oppii koko ajan lisää. Se on myös levollisempi aina kun sitä ajaa uudestaan.”

Valmentaja on saanut nuoren lahjakkuuden hienoon vireeseen. Vuorisalon mukaan heikkojen esitysten jälkeen ei ole tehty mitään poppaskonsteja.

”Hevonen on ollut aika helpolla, pari kertaa on kotona ajettu reippaammin, mutta ei mitään ihmeitä ole tehty”, kertoi Aimo Vuorisalo.

Vuorisalo on valmentanut uransa aikana useita lahjakkaita ravureita. Vaatimaton hevosmies kertoi myös salaisuutensa suojattiensa komeisiin esityksiin.

”Hyvät hevoset”, valmentaja kommentoi lyhyesti.

Jatkokysymyksessä valmentaja paljasti hieman menestysreseptiään.

”Hevoset on paljon valjaissa, saa paljon ruokaa ja on paljon ulkona.”

Kinderin on kasvattanut Agrohelp Oy, jonka takaa löytyy pitkän linjan hevoskasvattaja Toini Immonen Mänttä-Vilppulasta, aivan Jämsän naapurista. Hippos haastatteli Immosta ennen Kuninkuusraveja, käy tutustumassa julkaisuun

Pikkuprinssin tulokset