Hyppää sisältöön

Siskokset Moona ja Fiia Espo tavoittelevat menestystä kotiradan ponilähdöissä

Kouvolassa ravataan lauantaina radan ykköstapahtuma Kymi Grand Prix, missä kansainväliset tähdet kohtaavat Suomen parhaimmiston. Myös ponien puolella nähdään kovia nimiä viivalla niin A- kuin B-ponienkin puolella.

B-ponien Poni-Kymi ajetaan viime vuoden tapaan 400 euron ykköspalkinnolla. Yksi potentiaalisista voitontavoittelijoista on kotiradan tamma Amazon, joka on tehnyt tasaisen hyviä suorituksia viime starteissa. Moona Espon suojatti on sijoittunut tämän vuoden jokaisessa startissa kolmen parhaan joukkoon.

Espot_amazon_Helena_H_M
Vuoden 2017 Poniruhtinatar Amazon ja Neea (vas.), Moona ja Fiia Espo Jyväskylän Ponikuninkuuravien voittajaseremonioissa. Kuva: Helena Hyvämäki-Mäenpää

-Olen ollut tyytyväinen tammaan. Se on juossut vasta neljä starttia tälle vuodella, ja tuntuu että se parantaa vain otteitaan. Olin tyytyväinen varsinkin tuohon Vermon toukokuiseen starttiin, missä se teki uuden ennätyksen 47,9, Moona Espo iloitsee.

Amazon starttaa auton takaa lähtöradalta seitsemän, mutta se ei valmentajaa lannista.

-Poni palautui todella hyvin viime startista, ja se tuntuu hyvältä kotona. Lähtöpaikka on hieman ikävä, mutta yritetään päästä ravilla matkaan, ja katsotaan, mitä saamme aikaiseksi. Tavoitteena olisi saada parannettua tamman autoennätystä, joka on 44,9.

Pikkusiskollakin menestyssauma


Kilpailutapahtumat kaviouralla avaa shetlanninponien 1100m Poni-Kymi, missä Solvallan Elitloppet-viikonlopun menestysnelikko ottaa mittaa toisistaan.

Toiseksi Mini-Elitloppetissa sijoittui Fiia Espon ohjastama Broängens Ghosakrama, joka starttaa Kouvolassa lähtöradalta viisi taistoon Poni-Kymin voitosta.

-Ruuna on parantanut otteitaan startti startilta. Viimeksi Solvallassa se teki huikean esityksen. Lähdössä oli vastassa todella kovia poneja, Fiia Espo taustoittaa.

-Kouvolaan saatiin huono lähtöpaikka, mutta tämän yksi parhaimmista ominaisuuksista on lähtönopeus, jota varmaankin koitetaan käyttää hyödyksi. Odotan ponia kolmen joukkoon, jos se vain malttaa ravata ja saisimme edes jonkinlaisen juoksupaikan.

Kouvolan ravien lähtölistat

1.ponilähtö klo 13:00 A-Ponit ryhmäajo 1100 m Avoin Orpe Poni-Kymi P. 200 e

1  Ekslätts Sacrifice   /   Oona Halme
2  Thorvald   /   Maria Kiukas
3  Animatzoo Obama   /   Nina Hänninen
4  Pomona II   /   Elina Miettunen
5  Broängens Ghosakrama   /   Fiia Espo


2.ponilähtö klo 13:15 B-Ponit ryhmäajo 1600 m Avoin Ani-Mixi Poni-Kymi P. 400 e

1  Miniatyr   /   Pinja Iltanen
2  Jarmo   /   Jenni Haapahuhta 
3  Gemstone Aria 36 RUSS   /   Suvi Saarinen
4  Drömmer Lu Art   /   Katariina Hämäläinen
5  Båtares Dina   /   Mira Kaappola
6  Ernst Rivaldo 27 RUSS   /   Eveliina Hietanen
7  Amazon   /   Moona Espo
8  Lanso Ess   /   Jenny Suomela

9  Kattedals Isse   /   Nina Hänninen

Teksti: Toni Sarkama