Hyppää sisältöön

Sir Connery valloitti EBEF –Show’ssa

European Breeding Event Finland –Show’n parhaana varsana palkittiin Emmi Honkasalon omistama ja Karoliina Tervaksen kasvattama FWB-ori Sir Connery (Sean Connery). Askellajivarsa valloitti tuomariston saaden kokonaispisteiden keskiarvoksi hienot 8,92.

Sir connery taistajoukot
Kasvattaja Karoliina Tervas ja omistaja Emmi Honkasalo voittajavarsa Sir Conneryn ja tamma Royal Romancen kanssa.

- Tämä on Royal Romancen ensimmäinen varsa ja voisi sanoa, että kävi tuuri. Olen käynyt katsomassa Sean Connerya ja se on tehnyt minuun vaikutuksen kolmella hyvällä askellajilla. Tämän tamman lähisukuun on lisätty Sir Donnerhallia hyvällä menestyksellä, ja sillä ajatuksella lähdin varsaa tekemään, Sir Conneryn kasvattaja Karoliina Tervas taustoittaa.

 

- On tosi hieno fiilis! Olen hakenut varsan emätamman Tanskasta silloin kun se oli 3-vuotias ja liisasin sen nyt Karoliinalle, sitten kun varsa syntyi niin teimmekin vaihtokaupat. Nyt tamma jatkaa varsojen tekemistä Karoliinan kanssa ja tämä on minun uusi tulevaisuuden toivo, toivottavasti ori vaan pysyy terveenä, iloinen omistaja Emmi Honkasalo kertoo.

 

Viikonloppuna tuomaroinut Hartmut Wilking ylisti voittajavarsaa.

- Voittaja oli kaikin puolin täydellinen. Ei ole helppoa kasvattaa varsaa, joka on näin hyvälaatuinen. Myös muut askellajihevoset olivat tasoltaan oikein hyviä sekä estehevosissa näimme muutaman, joista tulevaisuudessa kehittyy hyviä urheiluhevosia.

 

Voittaja Sir Connery oli myös paras FWB-varsa. Ori nappasi myös parhaan FWB-askellajivarsan tittelin Mo Escobarin (Cornet Obolensky) ollessa paras FWB-estevarsa. Best In Show II oli parhaana oldenburgvarsana palkittu ori Fürst River Carrus (Fürstenball), jonka on kasvattanut ja sen omistaa Mty Niiranen Helena & Jukka. Best In Show III oli Nina Dunderin FWB-tamma Dame Dior (Negro). Paras hannovervarsa oli Flow Oil Carrus (Florenz). Yhteensä EBEF –Show’ssa nähtiin 57 maitovarsaa.

 

Lauantaina nuorten hevosten Open Sale ja varsattomien tammojen arvostelut

EBEF –Show’n tapahtumat alkoivat lauantaina 1-3-vuotiaiden arvosteluilla. Parhaana askellajihevosena sekä parhaana Open Sale –luokassa palkittiin pisteiden keskiarvolla 8,0 FWB-ori Swamphill Platinium (Millennium). 1-vuotiaan Swamphill Platiniumin on kasvattanut ja sen omistaa Piia Solajärvi. Parhaan estehevosen tittelin vei FWB-tamma HC Lamourette (Lissabon) pisteiden keskiarvolla 7,66. Yhteensä 1-3-vuotiaita arvosteltiin kahdeksan.  

 

Tammoja jalostusarvosteltiin FWB- sekä kantakirjattiin hannover- ja oldenburg-kantakirjoihin. FWB-kantakirjaan jalostusarvosteltiin viikonlopun aikana yhteensä yhdeksän tammaa. Tammat Santoya (Sir Donnerhall) ja Courtney Love (Conteur) palkittiin I palkinnolla. 2-3-vuotiaista hannovertammoista 1A -palkinnolla palkittiin Franzeska Carrus (Fidertanz). Tammatestin suoritti kolme tammaa ja yhteensä hannovertammoja kantakirjattiin viisi.

Anna palautetta tapahtumasta

Palautetta vuoden 2016 European Breeding Event Finland- Show'sta voi antaa alla olevan linkin takaa. Vastausaikaa on 26.9.2016 asti. Vastaaminen kestää noin 5 minuuttia.


Palautelomakkeeseen


 

Lisätietoja ja tuloksen löytyvät osoitteesta: ebef-show.sporttisaitti.com ja www.facebook.com/ebefshow


EBEF –Show’n Youtube kanava 

(Kaikkien maitovarsojen sekä Open Sale luokan hevosten videot julkaistaan Youtube-kanavalla viikon sisään tapahtumasta.)

 


European Breeding Event Finland -show (EBEF-show) on ratsuhevosvarsojen arvostelu- ja myyntitapahtuma. Tapahtumassa myös kantakirjataan ratsuhevostammoja ja tammoilla on mahdollisuus suorittaa tammatestit hannover ja oldenburg -kantakirjoissa. Vuonna 2016 EBEF-Show järjestetään seitsemännen kerran. Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Hevosopisto Oy, Ratsujalostusliitto ry, Suomen Hannoveryhdistys ja Suomen Hippos ry.

 

 

 

 

 

Jokaisen luokan 1.