Hyppää sisältöön

Sinnikkyys palkittiin – Koskelan Akselille Kavioliigassa ensimmäinen osakilpailuvoitto

Lappeenrannan Kavioliiga-osakilpailun ylivoimaiseksi ykköseksi kiri Jukka-Pekka Kauhasen ohjastama Koskelan Akseli. Ahkerasti osakilpailuja kiertäneelle ruunalle voitto oli liigassa ensimmäinen.

Koskelan Akselilla on takanaan yhdeksän Kavioliiga-osakilpailua. Kuva: Hippos / Jarno Unkuri

Lappeenrannassa kylmäveristen Kavioliiga-osakilpailu alkoi verrattain dramaattisesti, kun ennakkosuosikit Välähdys ja Polara avasivat kumpikin kiitolaukalla. Jukka-Pekka Kauhanen sai Koskelan Akselin kanssa jälleen paikan joukon kärjessä, jossa valjakko pysyikin tällä kertaa maaliin saakka.   


Tapio Keskitalon kasvattama Akseli on kiertänyt osakilpailuja ahkerasti aivan Kavioliigan alusta saakka, ja kerännyt pisteitä tasaisen varmasti. Kaikkein kirkkain mitali on kuitenkin jäänyt aina saavuttamatta. Lappeen radalla kaikki meni kuitenkin nappiin, eikä toiseksi kirineestä Välähdyksestäkään ollut tällä kertaa juurikaan vastusta.   


“Akseli on ehkä vähän sellainen pikkusieluinen hevonen eikä henkinen kantti aina kestä, jos kaveri puree hammasta vieressä. Se nauttii päästessään hallitsemaan juoksua”, kertoi ohjastaja-valmentaja Jukka-Pekka Kauhanen voittajahaastattelussa.  


Ohjastaja totesi kuitenkin, ettei ajokki juuri häiriintynyt alkumatkalla rinnalla laukanneista kilpakumppaneista.  


“Läheltä ne kyllä meni, kumpaakin piti vähän päällä väistää. Mutta vaikka kaverit laukkasi vierellä, oli pakko ajaa aktiivisesti eteenpäin että saatiin se keulapaikka, siinä kun oli muitakin tulijoita.”  


Yhdeksän osakilpailustartin jälkeen Akselilla on kasassa yhteensä 144 pistettä, mikä oikeuttaa kokonaispistepörssin kolmanteen sijaan. Kauhanen sen sijaan on valmentajapörssin neljäntenä, ja ruunan hoitaja Sanna Taimela oman pörssinsä kolmantena. 

  

“Hevonen on saanut nyt viikon välein startteja, ja kunto menee koko ajan eteenpäin. Lähdöt on ajettu kuitenkin maltillisella vauhdilla, joten liian koville ei ole joutunut”, ohjastaja-valmentaja kertoi.  


Osakilpailun voittoajaksi kirjattiin 25,9a / 2100 metriä.   


Tuleva kausi on Arja Korpiniemen ja Eero Matikaisen omistamalle Akselille järjestyksessään viides, jonka se viettää Kauhasen tallissa. Symppismaineessa oleva ruuna on valmentajalleen mieluisa työkaveri.   


“Akselin kanssa on kiva tehdä duunia, töihin lähteminen ei ole sille koskaan vaikeaa. Jos menestystä tulee tällä tahdilla, niin mikäs siinä.”