Hyppää sisältöön

Siirin Älli Kainuu-ajon sankari, Kainuun rataennätys Callela Ladybossin nimiin

Siirin Älli jatkoi Santtu Raitalan ja Antti Ojanperän voittoisaa yhteistyötä Kainuun Ravilauantaissa. Lämminveristen maililla Hannu Torvinen ja Callela Ladyboss kohensivat Kajaanin rataennätyksen uusiin lukemiin.

Siirin Älli Jari Piirala Kajaani 010619
Santtu Raitala pääsi juhlimaan jälleen Antti Ojanperän valmentaman Siirin Ällin rattailla. Kuva: Hippos/Jari Piirala

Avoimessa kylmäverilähdössä Kainuu-ajon voittoon rutisti Siirin Älli. Santtu Raitalan ohjastama ja Antti Ojanperän valmentama ruuna on yltynyt hienoon vireeseen ja otti toisen peräkkäisen ykkössijan viime viikon Vieremällä juostun voiton jatkeeksi.

Siirin Älli matkasi keulassa juosseen Koskelan Akselin rinnalla, mutta tylsytti kilpakumppaninsa aseet Kajaanin pitkällä loppusuoralla. Outi Beltin ja Hannu Idströmin kasvattaman ja Tapani Krapun omistaman 11-vuotiaan hevosen voittoaika oli 23,4/2140 metriä.

”Älli meni hyvän tuntuisesti, mutta Koskelan Akseli on tehnyt hyviä juoksuja keulasta ja kun Välähdys ja Vixenkin näyttivät olevan vielä pelissä mukana, niin tuntui, että tuolta paikalta ei tänään voittamaan ei pystytä”, Raitala summasi.

”Loppukurviin mennessä tuntui, että meillä on ote keulahevosesta. En halunnut liian aikaisin ajaa alta pois, ettei Älli jää odottelemaan kavereita. Kaikki onnistui nappiin ja Älli oli tosi hieno tänään.”

Lähdön suosikki, Ville Korjuksen ohjastama ja valmentama Välähdys laukkasi lähtöön pahoin ja jäi joukon viimeiseksi. Viimeisellä takasuoralla se sai kärkijoukon kiinni ja ehti vielä maalikamerakuvataistoon Siirin Ällin kanssa, mutta tuli lopulta hylätyksi tuomariston tarkasteltua uudestaan alun laukkaa ja todettua sen venyneen pitkäksi.

Siirin Ällin voitto sai Santtu Raitalan tunteikkaaksi voittajaseremonioissa.

”Vieremän voiton jälkeen puhuttiin Jutan (Ihalainen) ja Antin (Ojanperä) kanssa, että on tämä normaalia koskettavampi hevonen meille. Se on paininut isojen terveysongelmien kanssa ja taustajoukot ovat saaneet sen hienosti kuntoon, ja Älli palkitsee tällä tavalla. Tuntuu tosi kivalta”, Raitala hymyili.

Callela Ladyboss Jari Piirala Kajaani 010619
Hannu Torvinen sai nauttia Callela Ladybossin kyydissä. Voittotulos 12,0/1640m on Kainuun raviradan uusi ennätys. Kuva: Hippos/Jari Piirala

Lämminveristen avoimessa lähdössä tavoiteltiin Kainuun raviradalle uutta ennätystä mailin matkalla. Hannu Torvinen kannusti radalta kolme kiihdyttäneen Callela Ladybossin kärkipaikalle, josta lähdön ainoa tamma spurttasi voittoon.

Ykköspalkinnon lisäksi seitsenvuotias Heikki Korhosen omistama ja valmentama hevonen kuittasi palkintobonuksen uudesta rataennätyksestä 12,0/1640m. Aiempi ennätys 12,7 oli Amour Avengerin nimissä vuodelta 2014.

”Hevonen meni tosi hyvällä paineella ja oli kaikin puolin hyvän tuntuinen. Rinnalla oli hyvä hevonen ja yritin vain pitää sen taka-alalla. Onneksi tänään onnistuimme siinä”, Torvinen viittasi Olli Koivusen ja Cameron Evon hiillostukseen.

Torvinen oli voittajahaastattelussa yhtä hymyä ja ohjastaja maalaili Hannu Nivolan kasvattamalle Callela Ladybossille hyvinkin valoisaa tulevaisuutta.

”Tämä on tosi juoksija ja harvoin pääsee tällaista ajamaan. Se on tosi lahjakas ja varmasti iän myötä tulee vielä kovuutta lisää. Epäilen, että se nähdään vielä pitkään tammojen huipulla ja koko Suomen huipulla.”

”Rataennätystä tuossa ei niin mieti, vaan voitto on pääasia, mutta kuitenkin hienoa saada se Ladybossin hallintaan. Toivottavasti jossain vaiheessa tullaan sitä vielä parantamaan!”

Callela Ladyboss toi Torviselle päivän toisen täysosuman. Ensimmäinen tuli Sakari Kolehmaisen valmentaman Vie De Dreamin kärryillä.

Kaikki Kajaanin ravilauantain tulokset voit lukea Hippoksen Heppa-järjestelmästä.

Vapaasti käytettäviä kuvia löytyy Hippoksen kuvapankista

Lisätiedot:

Suvi Hakkarainen, viestintäpäällikkö, Suomen Hippos

p. 040-7760530

suvi.hakkarainen@hippos.fi