Hyppää sisältöön

Siiri Mäkinen oli ykkösnimi Ylivieskan Juniorikypärät-osakilpailussa

Siiri Mäkinen

Siiri Mäkinen pääsi juhlimaan kauden avausvoittoaan Ylivieskan Juniorikypärät-osakilpailussa. Kuva: Hippos/Mia Mäki-Maunus

Juupajoella asuva Siiri Mäkinen jätti muut vaille mahdollisuuksia Juniorikypärien Ylivieskan osakilpailussa, kun hän ohjasti oman tallinsa Wera Winnerin selvään voittoon.

Kaikki 12 juniorikypärää olivat lähtöviivalla Ylivieskan osakilpailussa, kun ohjastajasarja jatkui kauden kolmannella osakilpailulla. Ylivieskassa sävelet olivat selvät heti startin jälkeen, kun Siiri Mäkinen ohjasti omistamansa ja valmentamansa Wera Winnerin kärkipaikalle. Viimeisellä takasuoralla se sai silmään vielä uuden vaihteen, ja Mäkiselle jäi helppo työ varmistella voitto muista irronneena.

”Tamma on tosi paineissaan, niin sillä on hyvä ajaa lähdöstä keulaan. Se lähtee kovaa ja pystyy pitämään vauhtia”, Mäkinen kertoi voittajahaastattelussa.

”Se pääsi tuolla takasuoralla ottamaan 11-vauhtisen pätkän, alkoi painaa siinä ohjalle vähän enemmän, niin aukaisin siinä korvat ja päästin maaliin asti. Pidin kyllä koko ajan kiinni, ja loppusuoralla vasta vähän käskin. Hyvin se tuli”, Mäkinen kehui yhdessä Siiri Mäkisen kanssa kasvattamaansa nelivuotiasta tammaa.

18-vuotias Mäkinen otti Ylivieskassa kauden ensimmäisen voittonsa ja harppasi sen myötä Juniorikypärissä 10. sijalta neljänneksi. Sara Hautamäki jatkaa Juniorikypärien kärjessä, toisena on Ronja Röpelinen ja kolmantena Henri Mäkinen.

Toista kauttaan Juniorikypärät-kilpailusarjassa ohjastava Siiri Mäkinen kertoo motivaationsa hevosten kanssa toimimiseen olevan kova.

”Omasta tallista löytyy kaksi omaa kasvattia, tämä Wera Winner ja Werner Ors. Sen lisäsi olen ollut auttelemassa Mäkelän Pekalla viimeisen vuoden. Arki pyörii hevosten parissa”, Mäkinen kertoi.

Mäkinen on ohjastanut urallaan 25 starttia, joista hän on napannut kolme voittoa juuri omilla valmennettavillaan.

Juniorikypärissä kilpailee kaksitoista 16-25-vuotiaista juniorilisenssin haltijaa. Juniorilisenssin saa ohjastaja, joka on suorittanut raviurheilun C-ajolupakurssin ja on enintään 25-vuotias. Kilpailusarjassa ajetaan kuusi osalähtöä, ja kesäkuussa käynnistynyt kausi huipentuu Jyväskylään 20. marraskuuta. Juniorikypärät saavat pisteitä sijoituksensa perusteella seuraavasti: 16–12–10–9–8–7–6–5–4–3–2–1. Hylätyt ja keskeyttäneet saavat yhden pisteen.

Seuraava osakilpailu ajetaan Lahden Jokimaalla 23. syyskuuta.

Pistetilanne 3. osalähdön jälkeen

1. Sara Hautamäki 37 pistettä
2. Ronja Röpelinen 33
3. Henri Mäkinen 28
4. Santeri Juutinen 26
4. Siiri Mäkinen 26
6. Mira Peltonen 20
7. Onni Tuomela 19
8. Riia Laine 18
8. Tomi Kitunen 18
10. Sandra Soininen 15
11. Carolina Krokvik 13
12. Johanna Säteri 12

Lue lisää Juniorikypäristä

Päivitetty 14.8. klo 15.45: Korjattu pistetilannetta.