Hyppää sisältöön

Siiri Mäkinen ja Werner Ors ihastuttivat Juniorikypärien viidennessä osalähdössä – ”Kaikin puolin mahtava hevonen”

Werner Ors voitti Siiri Mäkisen ohjastamana

Siiri Mäkinen ja Werner Ors. Kuva: Juho Hämäläinen

Juniorikypärien kauden toiseksi viimeinen eli viides osalähtö ajettiin Vermossa keskiviikkona. Sarjaa johtaa edelleen Sara Hautamäki, mutta illan osalähdössä nähtiin täysin ylivoimainen voitto Siiri Mäkisen valmentaman ja ohjastaman Werner Orsin toimesta. Juupajoella asuva Mäkinen siirtyi kilpailussa toiseksi, ja on nyt ohjastanut kauden aikana kaksi osalähtövoittoa.

Mäkisen ohjastama Werner Ors avasi heti lähdöstä johtopaikalle ja piti koko ajan raastavaa tempoa yllä yhdessä johtavan rinnalla juosseen Hautamäen ajokin Celsius Evon kanssa.

”Aika kova aika, mutta Sara määräsi vauhdin siinä rinnalla. Mietin, että nyt mennään aika kovaa, mutta turhaan siinä piteli kiinni, kun hevonen painaa vaan vastaan. Kiva se oli nauttia kyydistä. Vähän pelkäsin tuleeko takaa vielä joku, mutta hevonen irtosi siinä hyvin. Avasin takasuoralla korvat, jos se vähän hyytyisi, mutta hyvin se tuli”, Mäkinen kehui hevostaan.

Voittoaika oli hurja 12,2a/2120 metriä, mikä on myös Werner Orsin paras aika täydellä matkalla.

”En osannut odottaa varsinkaan tällaista aikaa”, Mäkinen ihmetteli.

Mäkinen on myös kasvattanut Werner Orsin yhdessä Senni Mäkisen kanssa ja on hevosen osaomistaja. Omistajatallin nimi on Stable SSTJ. Viime vuonna Werner Ors voitti viisi kertaa, mutta tänä vuonna voitot olivat ennen Vermon lähtöä kiertäneet. Nyt voittajasta ei jäänyt mitään epäselvyyttä ja 6-vuotiaalle ruunalle voitto oli koko uran yhdestoista. Werner Ors on kaikin puolin mieluinen hevonen Mäkiselle.

”Se on aika kiltti ruuna, aina tekee starteissa kaikkensa. Se on tosi rehti hevonen kotona sekä radalla. Tosi hyväkäytöksinen, kaikin puolin mahtava hevonen”, Mäkinen kertoi.

Mäkisen valmentamat hevoset Werner Ors ja Wera Winner ovat menestyneet tällä kaudella hienosti. Sen lisäksi, että molemmat hevoset ovat voittaneet Juniorikypärien lähdöissä, ne ovat juosseet hyviä sijoituksia läpi kuluvan vuoden.

Mäkinen nousi sarjassa toiseksi, ja on ollut tyytyväinen Juniorikypärien kauteen.

”On ollut tosi hyvä kausi, aika tasainen ja hyviä lähtöjä ollaan saatu kasaan”, Mäkinen totesi.

Sarjan ylivoimaisessa johdossa jatkaa Hautamäki, joka ei ole tänä vuonna jäänyt Juniorikypärien osalähdöissä kertaakaan neljän parhaan ulkopuolelle. Juniorikypärien viimeinen osalähtö ajetaan Jyväskylässä 20. marraskuuta. Juniorikypärien kokonaiskilpailun voittaja palkitaan tammikuun Ravigaalassa.

Pistetilanne 5. osalähdön jälkeen

1. Sara Hautamäki 65
2. Siiri Mäkinen 50
3. Ronja Röpelinen 47
4. Santeri Juutinen 38
5. Tomi Kitunen 37
5. Mira Peltonen 37
7. Henri Mäkinen 36
8. Onni Tuomela 32
9. Carolina Krokvik 29
10. Riia Laine 24
11. Sandra Soininen 23
12. Johanna Säteri 17