Hyppää sisältöön

Shetlanninponien PikkuFinlandia ravataan Finlandia –raveissa lauantaina

Vermossa ravataan Finlandia-päivänä myös PikkuFinlandia shetlanninponeille. PikkuFinlandia ajetaan 1600 metrin avoimena autolähtönä ja mukaan on ilmoittautunut kahdeksan ponivaljakkoa. Radalta yksi starttaa Mats Havulehdon valmentama ja Elina Miettusen ohjastama Pomona II.

Pomonaa ohjastaa 14- vuotias kaustislainen Elina Miettunen. Peruskoulun kahdeksatta luokkaa käyvän Elinan tulevaisuuden suunnitelmiin kuuluvat kiinteästi hevoset ja C-ajolupakurssi onkin suunitelmissa ensi vuonna kun heti kun kurssille vaadittava ikä täyttyy. Yhteisiä startteja Pomonalle ja Elinalle on kertynyt kuusi ja PikkuFinlandia on tilastojen mukaan Elinan 201 ponilähtö. Nuoren ohjastajan 200 ponilähdön raja ón täyttymässä Jyväskylän raveissa omalla valmennettavalla Golden Mysticillä perjantaina 4.5. Poneja Elinalla on valmennuksessaan yhteensä neljä, voittoja ponilähdöistä on kertynyt uralla 31, kakkosia 35 ja kolmosia 20.

Pomona-II-Elina-Miettunen-Ponit-14042018-P-AL
Pomona II ja Elina Miettunen nähdään lauantaina Vermon PikkuFinlandiassa: Kuva: Ravinetti/Anu Leppänen - Porin Mini-Kultaloimen voittajaseremoniat. Teksti: Helena Hyvämäki-Mäenpää

-Matkaan lähdetään hyvillä mielin, Pomona on ollut hyvän tuntuinen viime starteissa. Lauantaina kilpailumatkana on maili ja se tuntuu sopivan sille hyvin. En ole ennen ajanut Pomonalla auton takaa ykkösradalta, mutta eiköhän sekin onnistu hyvin. Pomonalla on jäätävä kilpailupää ja tekee kyllä aina parhaansa, kertoo Elina Miettunen lauantain kilpailun ennakkotunnelmissa.

Pomonan omistaa sipoolaiset veljekset Emil ja Mats Havulehto. Pomonan valmennuksesta vastaa Mats Havulehto ja tänä vuonna tiimillä on taskussa jo Porin Mini Kultaloimen voitto ja Pony Seinäjoki Racen kakkonen. Startteja 15 -vuotiaalle tammalle on kertynyt yhteensä 155, joista voittoja 55, kakkosia 34 ja kolmosia 25. Ennätyslukemat auton takaa ovat 2.05,7ake ja tasoitusajosta 2.05,3 ke. 

- Pomonalle kuuluu oikein hyvää ja on ollut oikein hyvän tuntuinen koko ajan. Lauantaina odotukset ovat ihan kärkitaistoon kun päästään lähtemään hyvältä paikalta. Tällä hetkellä ei ole oikein muuta tähtäintä tai jatkosuunnitelmia kuin se, että poni juoksisi Elitloppet –viikonloppuna Mini Elitloppetissa, Mats Havulehto kertoo tiimin tulevaisuuden odotuksista.

Vermon käsiohjelma ja lisätietoja Finladia  -raveista löydät TÄSTÄ

Ponilähtö klo 13:30 A-Ponit ryhmäajo 1609 m Avoin PikkuFinlandia

1                         Pomona II  /  Elina Miettunen / valmentaja Mats Havulehto                        

2                         Thorvald  /  Maria Kiukas / valmentaja Julia Kiukas       

3                         Animatzoo Obama  /  Nina Hänninen  /  valmentaja Jenni Mörsky          

4                         Broängens Ghosakrama  /  Fiia Espo / valmentaja Lotta Rahikka           

5                         Pearl Cloud  /  Maija Alfreds / valmentaja  Maija Alfreds

6                         Goldenwild's Sammy 263 SH  /  Melissa Melkko / valmentaja Melissa Melkko                    

7                         Ekslätts Sacrifice  /  Oona Halme  / valmentaja Jutta Salmi                   

8                         Euforia  /  Tuukka Varis /  valmentaja Tuukka Varis    

 

Vermossa uusi ponivarikko ja lastenalue

Vermossa kilpailevat ponit ovat saaneet upouuden varikkoalueen. Uusi varikkoalue sijaitsee tallialueella varikkoportista sisälle tultaessa oikealla ns. uuden katoksen päädyssä. Uusi ponivarikko oli käytössä jo keskiviikkona ja Finlandia-ajo päivänä lauantaina 5.5. ja myös jatkossa. Samalla Vermon isompien ravien lastenalue keskittyy jatkossa katsomon talliportin läheisyyteen entisen ponivarikon tilalle keppihevosareenan ja lastenteltan kera jo Finlandia-päivänä ja palvelee näin paremmin myös lapsiperheitä.

Finlandia -ravien lastenohjelma löytyy TÄSTÄ

Lisätietoja:

Vermon ravirata
nuorisovastaava
Hanna Lepistö

040 865 1596

hanna.lepisto@hevosopisto.fi

www.vermo.fi

Suomen Hippos ry
Suomen Hippos ry

Helena Hyvämäki-Mäenpää

nuorisotoiminnan koordinaattori

Puhelin: +358 (0)20 760 5246

helena.hyvamaki-maenpaa@hippos.fi