Hyppää sisältöön

Shetlanninponien montén ja kärrylähtöjen Suomen mestaruudet ravataan Rovaniemen Kuninkuusraveissa

Shetlanninponien montén Suomen mestaruuden ajankohta on vahvistunut ja kilpailu ravataan Rovaniemen Kuninkuusraveissa lauantaina 28.7. samana päivänä suomenhevosten montén Suomen mestaruuden kanssa. Rovaniemellä ajetaan myös A- ja B-ponien Suomen mestaruudet kärrylähdöissä sunnuntaina 29.7. Lauantaille on lisäksi kaavailtu ainakin yhtä sarjaa shetlanninponeille kärryistä.

Ponien Suomen mestaruuksilla on jo pitkät perinteet Kuninkuusraveissa. Shetlanninponien Suomen mestaruus on tiettävästi ajettu ensimmäisen kerran jo vuonna 2001 Turun Kuninkuusraveissa ja voittajakehässä nähtiin tuolloin Caiza ja Piia Iivonen. Shetlanninponien montén Suomen mestaruudesta on ajettu vuodesta 2002 (Celex ja Salla Pietiläinen) ja jo aiemminkin muutamina vuosina Kuninkuusravilauantaina - viimeksi Oulun Kuninkuusraveissa vuonna 2010. Tuolloin Golda Apache voitti Liisa Ihamuotilan ohjastamana saman viikonlopun aikana A-ponien montén- sekä kärrylähdön Suomen mestaruuden. Vuoden 2017 ponien SM-tittelit veivät nimiinsä montéssa Saphira/Viivi Mäki-Jaakkola sekä Miniatyr/Janina Antti-Roiko ja  kärrylähdöissä Thorvald/Maria Kiukas ja Ernst Rivaldo/Eveliina Hietanen.
 

-Rovaniemi tarjoaa upean amfiteatterin, jossa yli 20 000 kannustaa tulevaisuuden urheilijoita. Otamme mielellään vastaan sekä A- että B-ponien taustajoukot Rovaniemelle. Meillä on radan läheisyydessä 13 tallia ja 116 valjastuskatosta, jotka avustavat poneja suorituksissaan.

-Palkintotaso SM-lähdöissä tulee olemaan sama kuin viime vuonna Vermon Kuninkuusraveissa. Majoituksia taustajoukoille Rovaniemen ympäristöstä löytyy hyvin, mutta niiden kanssa kannattaa olla aktiivinen ajoissa, taustoittaa Rovaniemen raviradan toimitusjohtaja Tapani Enbuske ja toivottaa kaikki tervetulleeksi Rovaniemen Kuninkuusraveihin 28.-29.7.

Kuninkuusraveissa on perinteisesti ajettu jo vuodesta 2005 (Seinäjoki) suomenhevosten montén Suomen mestaruus ja tuolloin kilpailun voitti Vipperä ja Heidi Laaksonen. Suomenhevosten kaikkien aikojen ensimmäinen montén suomenmestaruus ajettiin vuonna 1999 Turussa ja sen voitti J.R. Lokker ja Ari Jääskeläinen. Nyt myös shetlanninponien montén suomenmestaruus on palaamassa takaisin arvostetulle paikalle suomenhevosten päätapahtumaan Kuninkuusraveihin samalle päivälle suomenhevosten montén SM-finaalin kanssa. Lämminveristen ja B-ponien suomenmestaruudella on puolestaan pitkät perinteet Mikkelin St Michel raveissa. 

Ponien suurkilpailukalenteri 2018