Hyppää sisältöön

Shetlanninponi Sammalisen Klarissa Kansallisen poninäyttelyn champion

Kuusivuotias shetlanninponitamma Sammalisen Klarissa valittiin Kansallisen poninäyttelyn parhaaksi eli Supreme Championiksi. Hopeasijalle sijoittui näyttelyn paras nuori poni, Pirttirannan Leon.

Sammalisen Klarissan mukana kuvassa näyttelyn johtaja Tuula Pyöriä (vas.), Mirva Kinnunen ja hänen tyttärensä Venla ja Ronja Mikkola, sekä shetlanninponien tuomari Mrs. L. Cave. Kuva Satu Pitkänen

Kansallisen poninäyttelyn viikonloppu saatettiin sunnuntaina päätökseen shetlanninponin voiton myötä. Kouvolalaisen Mirva Kinnusen kasvattama ja omistama kuusivuotias tamma Sammalisen Klarissa valittiin ensin oman rotunsa championiksi. Sen jälkeen se päihitti upeasti ravaten kaikkien muiden rotujen edustajat loppukehässä.

"Tämä on kyllä kaikkein suurin saavutukseni ikinä poninäyttelyssä. Voittaminen itse kasvatetun ponin kanssa on paljon hienompaa kuin pärjääminen ostetun ponin myötä", Kinnunen sai sanottua, vaikka kuvaili tunnelmia ensin sanattomiksi.

Sammalisen Klarissan isä on Kinnusen edesmennyt ori Gläntans Pirat, ja emä on Kaunisrannan Florence. Klarissa oli lähellä kärkipaikkaa jo viime vuoden näyttelyssä, mutta tuolloin oli tyytyminen Reserve Supreme Championin titteliin. Seuraava yritys toi nyt jättipotin. Sammalisen Klarissa on menestynyt erinomaisesti myös shetlanninponien omissa rotunäyttelyissä.

Lauantainen nuorten ponien luokkien voittaja Pirttirannan Leon palkittiin tällä kertaa sunnuntaina Reserve-tittelillä.

"Kannatti jäädä yöksi Ypäjälle, vaikka emme olleetkaan valmistautuneet olemaan reissussa kahta päivää. Olemme tyytyväisiä saavutukseen, ja vielä jäi tavoiteltavaa tulevaisuudellekin", oriin omistaja Tarmo Kivioja totesi.

Näyttelyn paras maitovarsa oli Welsh D-sektion Flowzone Jazz, ja näyttelyn paras veteraani oli puolestaan ratsuponi Pia. Parhaan turn out -palkinnon sai Minna Harmaala Welsh B-sektion Graylan Gwendolynin kanssa.