Hyppää sisältöön

Sheikin voima puhuu seuraavaksi kotiradalla

Lietolaisen Matti Lautamäen tallista kilpaileva Sheikki on kotiradan toivo Superlauantaina Turussa. Superlauantai starttaa kello 16:30, ja Turussa nähdään heti ravien alkuun mielenkiintoinen kilpailu, kun ajajaliigan kärkinimet kohtaavat ponilähdössä.

Sheikki on kilpaillut alkuvuoden vakuuttavassa vireessä. Turussa rattailla nähdään jälleen luottokuski Arto Hammar. Kuva: Iita-Maria Ahtiainen

Superlauantaina Turun kylmäveristen kovimmassa sarjassa nähdään kotiradan huippuihin lukeutuva Sheikki. Matti Lautamäen valmentama ja osaomistama ori on noussut vauhdikkaasti kohti suomenhevosten kärkeä. Hevonen ei kuulunut ikäluokkansa huippuihin varsavuosinaan, mutta kuusivuotiaasta lähtien Sheikki on noussut tasaisesti läpi sarjojen.

Viime vuonna Sheikki ilmoitettiin kuninkuuskilpailuun, mutta ori jäi varasijalle, sillä siltä puuttui näyttöjä avoimelta tasolta. Tänä vuonna paikka ei jää siitä kiinni, ori on ehtinyt alkukaudesta voittaa Kavioliigan osakilpailunkin.

”Sheikki on kehittynyt vuosi vuodelta. Nyt se pystyi voittamaan jo Välähdyksenkin. Jos hevosella on kaikki hyvin kunkkarien alla, ilmoitan hevosen kuninkuuskilpailuun”, Lautamäki kertoo.

Kotona Sheikki on kiltti, mutta vilkas poika. Ravipaikalla hevonen sen sijaan on rauhallinen ja keskittyy olennaiseen. Aina työnsä rehdisti tekevä ori on lauantaina jälleen vaativan tehtävän edessä takarivin paikalta yksitoista.

”Huono lähtöpaikka vaikeuttaa Sheikin tehtävää, taas joudutaan kiertämään kaikki muut hevoset, jotta voidaan pärjätä”, Lautamäki harmittelee huonoa arpaonneaan.

Paremman lähtöpaikan on saanut tauolta palaava Viktor Kärppä, joka palaa Superlauantaina tauolta haastamaan Sheikkiä, joka on lähdön suuri ennakkosuosikki.

”Kotona kaikki on sujunut hyvin edellisen startin jälkeen. Sheikki on tuntunut normaalilta omalta itseltään”, valmentaja kertoo.

Sheikki kiinnostaa myös suomenhevosjalostuksessa. Lautamäen mukaan tammanomistajat ovat kyselleet oriin palveluja, mutta vielä ei ole sen aika.

”Se on miehelle ja hevoselle niin kovaa hommaa kilpailemisen ohessa, kun lähin oriasema on meiltä kaukana”, Lautamäki toteaa.

Turussa Superlauantaina nähdään paikan päällä kahdeksan lähtöä, ja Metsämäellä pääsee seuramaan näppärästi myös Kuopion ravien tapahtumia. Turun raveja kannattaa seurata jo heti Superlauantain aluksi, kun 16:30 ajajaliigan kärkinimet ottavat mittaa toisistaan ponilähdössä. A-ponien rattailla nähdään mm. Antti Teivainen, Olli Koivunen, Jukka Torvinen sekä Harri Koivunen.

Superlauantain tapahtumia pääset seuraamaan myös Veikkauksen TotoTV:n kautta 16:30 alkaen ja Digitan antenni-tv-verkkoon kuuluvissa kotitalouksissa kanavalta 26 kello 18:45 alkaen.