Hyppää sisältöön

Sheikin loppukiri yllätti kaikki – Ensikertalainen Jokimaan Kavioliiga-osakilpailun voittoon

Sheikki debytoi voitokkaasti Kavioliigassa Jokimaan osakilpailussa. Arto Hammar nosti Sheikin hurjaan loppukiriin, jolla yllätettiin ennakkosuosikki Välähdys.

Sheikin Kavioliiga-debyytti oli voitokas. Kuva: Hippos / Iita-Maria Ahtiainen

Jokimaalla ravattiin vuoden ensimmäinen kylmäveristen Kavioliiga-osakilpailu, josta ei jännitystä puuttunut. Lähtöön suurena suosikkina startannut Välähdys painui heti lähdön jälkeen keulaan, ja näytti pitkään voittajalta. Kavioliiga-debytantti Sheikki iski kuitenkin ohjastajansa Arto Hammarin kanssa viimeiselle 500 metrille hurjan kirivaihteen päälle, johon Välähdys ei enää pystynyt vastaamaan. Hurja esitys yllätti myös valmentaja Matti Lautamäen. 

”Ajattelin että tämä olisi tällainen kokeilustartti, kun startataan ensimmäistä kertaa avoimessa luokassa. Kyllähän minä vähän hämmästynyt olen, tiesin että hevonen on kunnossa, mutta odotukset olivat puolenvälin paikkeille.” 

Sheikki palasi joulukuussa kilpailutauolta, jonka jälkeen tulokset ovat olleet vakuuttavia, tuloksena nyt kolme peräkkäistä voittoa. Edellisen kerran hevonen voitti viikko sitten Vermossa, mutta mitään ihmeitä hevoselle ei viikon aikana ole tehty. 

”Ei mitään ihmeitä tehty Vermon jälkeen, vähän kävelytettiin tänä aamuna”, paljasti valmentaja Lautamäki. 

Arto Hammar toimii Liedosta kotoisen olevan Sheikin luottokuskina ja vaikka voitto tuli vakuuttavalla tyylillä, oli ennen starttia pientä epävarmuutta ilmassa. 

”Oli tosi epävarma, meni kaikki maailman askellajit mitä pystyi ennen lähtöauton taakse menoa. Sitten vain yritettiin päästä ravia matkaan. Matkalla tuntui vauhti hiljaisemmalta kuin se lopulta oli, sitten kun käänsin sen tuolta menemään, niin kyllä matka taittui”, kehui Hammar. 

Jokimaalla toiseksi maalin saapui Tee Wee Paroni, joka myöskin debytoi Kavioliigassa. Välähdys oli maaliin tulleista kolmas. 

Sheikki avasi Kavioliiga-pistetilinsä komealla 25 pisteen potilla. Pisteitä keräsivät samalla myös Sheikin omistaja Anna’s Stable Oy sekä kasvattaja Esko Ketola. Sheikin hoitaja Marika Hammar nousee myös pistepörssissä ylöspäin. Jokimaan osakilpailun jälkeen Kavioliigan pistepörssissä Josveis (150 pist.) pitää edelleen ykköstilaa, mutta Välähdyksen (135 pist.) kolmossija nosti sen kuitenkin vain 15 pisteen päähän.  

Ensi viikolla 18.11 Kavioliigaa juostaan Tampereen Teivossa, jossa kilpaillaan sekä kylmä- että lämminveristen osakilpailut. 

Jokimaan osakilpailun tulokset

Kavioliigan pistepörssit