Hyppää sisältöön

Seppo Suuroselle myönnettiin raviurheilijan kultainen ansiomerkki

Raviurheilun keskusjärjestön Suomen Hippoksen hallitus on päättänyt myöntää Seppo Suuroselle, 58, raviurheilijan kultaisen ansiomerkin. Juvalaisen Suurosen ansiot suomenhevosvalmentajana, -kasvattajana ja -omistajana ovat vertaansa vailla.

Seppo Suuronen palkittiin Lahden Kuninkuusravien yhteydessä. Kuva: Hippos/Suvi Hakkarainen

Suuronen tunnetaan muun muassa huippuori Patrikista, joka juoksi ravikuninkaaksi neljästi vuosina 1988–1991, minkä lisäksi hän on saavuttanut yhden kuninkuuden Villihotin kanssa vuonna 2011. Patrikista tuli kilpauransa jälkeen myös merkittävä siitosori, sen jälkeläisten joukossa on kaksi ravikuningasta, Rikhart ja Patrikin Muisto sekä ravikuningatar Uja.

Valmentajana Seppo Suuronen on menestynyt Kuninkuusravien lisäksi muissa klassisissa ikäluokkakilpailuissa. Esimerkiksi vuonna 2005 Suuronen voitti suomenhevosten Kriteriumin Cordiitan ja Derbyn Artturen kanssa.

Ravitalli Suuronen on kasvattanut merkittävän määrän huippusuomenhevosia. Kasvattien joukosta löytyvät muun muassa ravikuningas Vitter, kuninkuuskilpailuosallistujat Kilun Peedro ja Franko ja huipputamma Carmela. 2000-luvulla Ravitalli Suuronen Oy:n kasvatit ovat tienanneet raviradoilta yli 1,6 miljoonaa euroa.

Raviurheilijan kultainen ansiomerkki on korkealle arvostettu palkinto, joka myönnetty nyt kahdeksalle raviurheilun suurnimelle. Ennen Suurosta palkinto on myönnetty Tuomo Mäkelälle, Pentti Savolaiselle, Martti Keskiselle, Pekka Korvelle, Jorma Kontiolle, Markku Niemiselle ja Timo Nurmokselle.