Hyppää sisältöön

Selmer I.H. vei Tornion Midnight Racen – Edward Ale pinkoi uuden rataennätyksen

Tornion Ravilauantain Midnight Racen ykkössija meni ylivoimaisella esityksellä ruotsalaisruunalle Selmer I.H. Ravi-illan viimeisenä lähtönä juostiin rataennätyskoe. Edward Alen voiton myötä edellinen ennätys parani jopa sekunnilla.

Selmer I.H. suuntaa kohti Jubileumspokalenia. Kuva: Hippos / Jari Piirala

Ingemar Hultqvistin valmentama ja Mika Forssin ohjastama viisivuotias Selmer I.H. lähti matkaan ennakkosuosikkina ja lunasti yleisön odotukset ylivoimavoitolla. Hevonen kilpaili viimeksi huhtikuussa kansainvälisessä Seinäjoki Race -suurkilpailussa, joka päättyi kuitenkin laukan jälkeen kahdeksanteen sijaan.

”Tietysti se on harmi, että juuri Seinäjoki Racessa ei nähty parasta mahdollista Selmeriä. Mutta nyt ei mietitä enää kevään tapahtumia, tänään oli helppoa”, ohjastaja Mika Forss sanoi voittajahaastattelussa.

Forss kehui erityisesti hevosen tekniikkaa ja sen halua juosta. Tähtäin on syksyllä Tukholman Solvallassa ravattavassa Jubileumspokalen-lähdössä, jossa tavataan nähdä Pohjoismaiden parhaita viisivuotiaita lämminverihevosia.

Vixen on kovassa kunnossa. Lahden Kuninkuusraveihin on enää kolme viikkoa. Kuva: Hippos / Jari Piirala

Suomenhevosten päivän kovimman kisan loppusuoralla koettiin maaotteluhenkeä, jota tarjoilivat Mika Forssin ohjastama Vixen ja John Östmanin ohjastama Myr Faksen. Voitto lähti Pohjois-Karjalan Juukaan Markus ja Jenni Porokan talliin, kun Vixen vei matsin uudella tasoitusennätyksellään 23,7ke.

”Hevonen teki ihan uskomattoman juoksun, se on nyt huipussaan, väsymättömässä kunnossa”, Mika Forss ylisti voittajaseremonioissa.

Lahden Kuninkuusraveihin on aikaa enää kolme viikkoa. Ohjastaja totesi, että kauden päätähtäintä ajatellen ori on näyttänyt nyt oivallista iskukykyä.

”Vixen on osoittanut, että se menee kaikki kolme kuninkuuskilpailun matkaa, ja toki meidän ässä on se viimeinen, pitkä matka. Jännityksellä odotellaan”, Mika Forss sanoi.

Edward Ale paranteli Laivakankaan raviradan rataennätyksen lukemiin 11,3a/1600 metriä. Kuva: Hippos / Jari Piirala

Päivän kruunasi rataennätyskoe, lämminveristen avoin 1600 metrin ryhmäajo. Voiton keulajuoksulla nappasi Tiina Koskisen valmentama Edward Ale, jonka nimiin siirtyi myös Tornion rataennätys lukemin 11,3a/1600 metriä.

”Tämä on näiden sarjojen nopeampia avaajia”, Tiina Koskinen sanoi. ”Hieman olin huolissani lähtöä katsoessani, sillä tällä kaudella se on ollut mukana kovissa avauksissa, mutta se on sitten hieman näkynyt lopussa. Tänään jaksoi kuitenkin tosi hienosti”, valmentaja jatkoi.

Hevosen kärryillä nähtiin ohjastajanvaihdoksen myötä ensimmäistä kertaa Ville Pohjola.

”11-kyyti tuntuu kyllä kovin helpolta tämän hevosen kyydissä”, Pohjola sanoi.

Tiina Koskisen talli nappasi Torniosta myös toisen ykkössijan, kun Juliet Ale voitti oman lähtönsä.

Tornion Ravilauantain tulokset luettavissa Mobiilihepasta
Vapaasti käytettäviä valokuvia Suomen Hippoksen kuvapankissa

Lisätietoja:

Hanna Laakso
Tiedottaja, Suomen Hippos
hanna.laakso@hippos.fi
040 837 8403