Hyppää sisältöön

Seinäjoki Racen lähtölista on valmis – Atupem täydentää armoitetun kymmenikön

Tämänvuotisen Seinäjoki Racen osallistujalista sai maanantaina lopullisen muotonsa. Rata-arvontatilaisuuden yhteydessä julkistettiin huippulähdön kymmenes osallistuja. Se on kotimaan Atupem.

Atupem Santtu Raitala Pilvenmäki 060419 kuva Hippos Roosa Lindholm
Atupem ja Santtu Raitala. Kuva: Hippos / Roosa Lindholm
Kohisevaa nousua Suomen lämminverikärkeen tekevä kuusivuotias ori on voittanut tämän kauden kaikki neljä kisaansa. Tuorein täysosuma tuli lauantaina Forssan Hopeadivisioonafinaalista leikittelevällä tyylillä. 

Viime vuonna Atupem voitti Kaustisella Isla-ajon täyden matkan tasoitusajon Suomen ennätyksellä 12,4. Autolähtöennätyksensä 11,3 ori noteerasi viime toukokuussa Solvallassa rynnistettyään kanuunakirillä V75-finaalin kakkoseksi.

”Atupem on ollut alusta asti meidän kaavailuissa mukana, ja oriin taustavoimien kanssa on pidetty keskustelua yllä ihan tammikuusta lähtien. Lopulta oli selvä juttu, että Atupem ansaitsee paikan kisassamme”, lausuu Seinäjoen ravikeskuksen toiminnanjohtaja Jyri Saranpää.

Atupemin omistaja ja kasvattaja on laukaalainen Artun Talli. Oriin valmentaja on eläinlääkärinä mittavan uran tehnyt Antero Tupamäki.

”Viimeiselle paikalle oli tällä kertaa runsauden pulaa, kun kovia tulijoita oli niin ulkomailta, kotimaasta kuin ihan kotimaakunnastakin. Kiitän hevosten taustavoimia kiinnostuksesta.”

”Saimme kokoon upean lähdön, olen kymmenikköön hirmuisen tyytyväinen. Kiihkottomasti voi todeta, että kyseessä on yksi kovatasoisimmista ja tasaisimmista Seinäjoki Raceista kautta aikojen. Lähdön voi voittaa mikä hevonen hyvänsä. Odotettavissa on oikea trilleri”, povaa Saranpää. 

Tämän vuoden Seinäjoki Raceen starttaavat Italian Trendy OK, Ruotsin On Track Piraten, Pastore Bob ja Selmer I.H., Hollannin Dreammoko sekä kotimaan Atupem, Ranch Kelly, Elian Web, Chief Orlando ja Lexus Dream.

Seinäjoki Race juostaan Seinäjoen ravikeskuksessa lauantaina 13. huhtikuuta. Ravitapahtuma alkaa kello 13:00. Seinäjoki Racen ykköspalkinto on muhkea 70 000 euroa. Kisa käydään 2100 metrin matkalla.

Seinäjoki Race 2019

1 Chief Orlando / Antti Teivainen
2 Atupem / Santtu Raitala
3 Dreammoko / Wilhelm Paal
4 Pastore Bob / Johan Untersteiner
5 Trendy OK / Alessandro Gocciadoro
6 Lexus Dream / Ari Moilanen
7 Selmer I.H. / Mika Forss
8 Elian Web / Jorma Kontio
9 On Track Piraten / Hans R Strömberg
10 Ranch Kelly / Hannu Torvinen
  
Lisätietoa:

Jyri Saranpää
Seinäjoen ravikeskuksen toiminnanjohtaja
0500 567 764jyri.saranpaa@seinajoenravit.net

Mikael Mattfolk
Seinäjoki Race -promoottori
050-501 3711/stallravas@gmail.com