Hyppää sisältöön

Seinäjoki Race oli ruotsalaistamma Dear Friendin hallintaa – Suomen Ubertino Grif ja Willow Pride nousivat mitalisijoille

Dear Friend oli vuoden 2021 Seinäjoki Racen ykkönen. Kuva:Hippos/Juho Hämäläinen

Seinäjoella ravattiin lauantaina 17. huhtikuuta Suomen ravikauden ensimmäinen kansainvälinen suurkilpailu. Perinteisen Seinäjoki Racen voiton vei vakuuttavan esityksen päätteeksi Dear Friend. Suomalaisedustajista kärkikolmikkoon ylsivät toiseksi tullut Ubertino Grif ja kolmannelle sijalle kirinyt Willow Pride.

Edellisen kerran vuonna 2019 järjestetty Seinäjoki Race tarjosi ravikansalle jännittäviä hetkiä, kun Euroopan huippuravurit ottivat toisistaan mittaan kevään ensimmäisessä kansainvälisessä kutsukilpailussa.

Lähdön voiton vei Dear Friend, joka hallitsi keulapaikalta lähdön tapahtumia. Lähtökiihdytys oli vaiherikas, kun suurimmat ennakkosuosikit Heavy Sound ja Vernissage Grif laukkasivat heti alkumetreillä.

”Huomasin ennen lähtöä, että Vernissage Grif laukkaili ja startissa kuulin, että Heavy Sound laukkasi takanamme. Pahimmat vastustajat olivat ulkona ennen ensimmäistä kurvia, mikä tietysti oli meille hyvä asia”, Dear Friendin ohjastaja-valmentaja Johan Untersteiner kertoi radan haastattelussa.

Olosuhteet Seinäjoella olivat kesäiset ja päivän aikana nähtiin useita vauhdikkaita juoksuja. Päälähdön voittoaika 11,7a/2100 metriä on uusi kilpailuennätys.

”Tiesin, että rata on tänään tosi nopeassa kunnossa. Hevonen tuntui tosi hyvältä viimeisessä kurvissa ja se tuli loppusuoran rauhallisesti. Voitto tuli lopulta helposti ja tietysti tuntuu aina hienolta tehdä uusi kilpailuennätys”, Untersteiner kommentoi.

Ruotsalainen on sijoittunut kilpailussa aikaisemmin korkealle, mutta voitto on antanut odottaa itseään. Ykkössija Pohjoismaiden kevään ensimmäisiin suurkilpailuihin lukeutuvassa Seinäjoki Racessa lämmitti erityisesti hevosmiehen mieltä.

”Oli jo voiton aika, kun alla oli kolmas ja toinen sija.”

Suomi on lähellä Untersteinerin sydäntä ja kun tallista löytyy useita huippuravureita, saatetaan ruotsalainen nähdä täällä kilpailemassa jo lähiaikoina.

”Kevät on mennyt hienosti. Tallimme parhaita hevosia ovat Dear Friend, Cyber Lane ja Guzz Mearas, toivottavasti jonkun kanssa pääsemme uudestaan Suomeen”, Untersteiner kertoi.

Vaikka suurkilpailun voitto matkasi naapuriin, oli suomalaisten panos Seinäjoella loistava. Seinäjokisen Reima Kuislan omistama ja siuntiolaisen Nina Pettersson-Perklénin valmentama Ubertino Grif nousi kilpailussa toiseksi. Suomen tammakilpailijoihin kuuluva Willow Pride taas vei kolmannen sijan nimiinsä.

Kotiradan Nyland vei Kavioliiga-osakilpailun voiton

Kauhavalaisella Antti Ala-Rantalalla oli hymy herkässä lauantain Kavioliiga-osakilpailun jälkeen, kun hänen valmentamansa ja ohjastamansa Nyland oli pokannut täyden 25 pisteen potin Kavioliigan osakilpailussa. Ajalla 22,5a/2100m tullut voitto oli mustan norjalaisoriin toinen perättäinen ja ensimmäinen Kavioliigassa.

”Tämä on paras kylmäverinen, mitä minulla on ollut. Sjö Kongen on niittänyt montéssa mainetta, mutta tämä on ainakin kärrylähtöihin luokkaa kovempi hevonen”, Ala-Rantala iloitsi voittajahaastattelussa.

Stam Teamin omistama Nyland saapui Ala-Rantalan talliin viime vuoden lopulla ja on löytänyt uuden vireen kevään kirkastuessa. Vuoden ensimmäisen voittonsa se otti edellisessä startissaan Porissa, mutta jo sitä ennen se osoitti valmentajalleen vauhtilahjojaan hylkäykseen päättyneessä Pelimanni-ajossa Kaustisella.

Seinäjoen osakilpailussa toiseksi sijoittui lähtöä pitkään johtanut Ellin Sisu, ja Kavioliigan kärkinimi Pyörylän Paroni oli kolmas. Kavioliigassa toisena ja kolmantena olevien Morisonin ja Koskelan Akselin kilpailut menivät pilalle laukkojen vuoksi.

Ala-Rantala nousi valmentajien pistepörssissä voiton myötä sijalle yhdeksän, ja ohjastajien tilastossa hän on 11:s. Nylandin ja Sjö Kongenin päivittäisestä hyvinvoinnista vastaava Tiina Ala-Rantala on hoitajien pistepörssissä sijalla 12.

Vapaasti käytettäviä valokuvia kilpailusta löytyy Hippoksen kuvapankista.

Tulokset:

Seinäjoki Race 2021

Kylmäveristen Kavioliiga-osakilpailu