Hyppää sisältöön

Seinäjoki Race käynnistää kansainvälisen suurkilpailusesongin: "Ensimmäisiä kutsuja aletaan esittää pikapuolin"

Kotimaan kansainvälisen suurkilpailukauden käynnistää perinteisesti Seinäjoki Race. Lämminveristen huippulähtö juostaan Seinäjoen ravikeskuksessa lauantaina 18. huhtikuuta.

Atupem Pastore Bob Seinäjoki Race 130419 kuva Hippos Hanna Laakso
Atupem (va.) ja Pastore Bob ottivat toisistaan mittaa Seinäjoki Racen loppusuoralla viime keväänä. Kuva: Hippos/Hanna Laakso

Seinäjoella valmistaudutaan kovaa vauhtia kesän suurimpaan ravitapahtumaan Kuninkuusraveihin, mutta sitä ennen vauhtia kaviouralla tarjoilee kansainvälinen lämminveristen huippulähtö Seinäjoki Race. Perinteisesti kevään ja kesän suurkilpailukauden starttaava Seinäjoki Race kilpaillaan lauantaina 18. huhtikuuta ja sen ykköspalkinto on 70 000 euroa. Kisa käydään 2100 metrin matkalla.

 

Seinäjoki Racen kilpailuhistoria ulottuu vuoteen 1975. Aluksi kisa käytiin nimellä Seinäjoki-ajo, kunnes vuonna 2008 ykköspalkinnon noston myötä lähdöstä tuli kansainvälisempi ja sen nimi muokattiin nykyiseen muotoon.

 

Viime vuonna Seinäjoen ravikeskuksessa juhlittiin pitkästä aikaa suomalaisvoittoa, kun ”lentävä laukaalainen”, Antero Tupamäen valmentama Atupem huudatti kotiyleisöä. Kilpailu oli Atupemin ensimmäinen kansainvälisellä suurkilpailutasolla.

 

Seinäjoki Race onkin profiloitunut vuoden 2008 uudistuksen jälkeen matkalla maineeseen olevien hevosten näyteikkunaksi. Tämä on ollut tietoinen päätös.

 

”Kilpailukalenteri on tiivis, ja kamppailu kansainvälisistä huippuhevosista on tiukka. Meidän resursseilla on vaikea saada kaikista kuumimpia nimiä Seinäjoelle. Sen vuoksi pyrimme olemaan askeleen edellä ja hommaamaan meille niitä huomisen supertähtiä”, valaisee Seinäjoen ravikeskuksen toiminnanjohtaja Jyri Saranpää.

 

”Kotimaan hevosten osalta tilanne on kutkuttava"


Kilpailujärjestäjien tutka on pyörinyt uutterasti pitkin talvea. Alustavalla listalla on mielenkiintoisia ravureita.

 

”Ulkomailta on osoitettu kisaamme kohtaan kiinnostusta. Valmentajien kanssa on ollut jo hevosistakin puhetta. Suurkisajärjestäjän pitää elää päivä kerrallaan, kun hevosten kunto ja terveystilanne saattavat muuttua. Ravurit ovat kultakimpaleita taustavoimilleen, eikä niiden kohdalla oteta mitään riskejä.”

 

Kotimaan eliitti on iskukykyinen, ja toiveet ovat viimevuotiseen tapaan korkealla suomalaisleirissä.

 

”Kotimaan hevosten osalta tilanne on kutkuttava, kun huiput aloittelevat kilpakausiaan. Hevosten taustavoimiin on oltu tiiviissä yhteydessä. Ensimmäisiä kutsuja aletaan esittää pikapuolin”, paljastaa Saranpää.

 

Tänä vuonna koko Seinajoki Race -kilpailupäivä on entistäkin tasokkaampi. Päälähdön ohella suurkilpailustatuksella ajetaan lämminveristen kolmen kilometrin voimainkoitos. Se on nimetty kotiradan takavuosien maailmanennätysjyrän huikeaa uraa kunnioittaen Etain Royal Stayeriksi. Kisan ykköspalkinto on 12 000 euroa.

 

”Lisäksi porkkanana on se, että voittaja saa paikan toukokuun lopussa Tukholman Solvallassa ajettavasta pitkän matkan Harper Hanover -suurlähdöstä”, Saranpää kertoo.  

 

Seinäjoki Race -päivän monipuolista ohjelmaa täydentävät avoimet tammalähdöt lämminverisille ja kylmäverisille, sekä ikäluokkalähdöt 3-vuotiaille lämminverisille. Ohjelmassa on myös raviratsastuksen eli montén SM-karsinta.

 

”Heti suurkilpailukauden aluksi päästään nauttimaan huippuraviurheilusta laajalla skaalalla”, lupaa Saranpää.

 

Lisätiedot:


Jyri Saranpää, Seinäjoen ravikeskuksen toiminnanjohtaja

p. 0500-56 7764

jyri.saranpaa@seinajoenravit.net

 

Mikael Mattfolk, Seinäjoki Race -tapahtuman promoottori

p. 050-501 3711

stallravas@gmail.com