Hyppää sisältöön

Seinäjoen Kuninkuusravien pääkilpailuiden hevoset ovat selvillä – tutustu tämän vuoden kilpailijoihin

Evartti puolustaa ravikuninkaan titteliään Seinäjoella. Kuva:Hippos/Ville Vuorinen

Ravivuoden kohokohtiin lukeutuvat Kuninkuusravit järjestetään tänä vuonna Seinäjoella 30.7-1.8. ja viikonvaihteen lähdöt keskittyvät erityisesti suomenhevosten ympärille. Kuninkuusravien pääkilpailuihin valittiin tänään Seinäjoelle perinteiseen tapaan 12 oriita ja 12 tammaa. Tutustu tämän vuoden kilpailijoihin!

Kuninkuusravit järjestetään 30.7-1.8. Seinäjoella, ja perinteiseen tapaan viikonlopun seuratuimpia hahmoja ovat pääkilpailuiden osanottajat.

Keskiviikkona Seinäjoella OmaSP Areenalla valittiin 12 osallistujaa sekä oriiden että tammojen pääkilpailuihin. Yhteensä Seinäjoen Kuninkuusravien pääkilpailuihin ilmoitettiin 15 oritta ja 26 tammaa.

Tämän vuoden kuninkuuskilpailuun valittiin seuraavat oriit:

Camri

Enon Vilppi

Evartti

H.V. Tuuri

Jokivarren Kunkku

Joriini

Lissun Eerikki

Sheikki

Uljas Suomalainen

Veeran Poika

Vixeli

Välkyn Tuisku

Varahevosia ovat: 1. Vixen  2. A.T. Veeti

Tämän vuoden kuningatarkilpailuun valittiin seuraavat tammat:

Ciiran Tähti

Elias Juonetar

Hetviina

Lakan Leija

Liinan Liekki

Liisan Tulilintu

R.R. Valssitar

Sokru

Suven Sametti

Taksvenla

Tähtituula

Vennelmon Varma

Varahevosia ovat:  1. B. Riitu 2. Varsova

Päätoimikunta valitsee osallistujat

Tänä vuonna varsinkin tammojen puolella nähtiin hyvin tasaväkisiä kilpailijoita, ja kun ilmoittautuneita oli suuri määrä, ei päätoimikunnan tehtävä ollut helppo. Ilmoittautuneista kuitenkin mukaan valikoitui tasokkaat tusinat.

”Valinnoista käytiin perusteellinen keskustelu, eikä viimeisten paikkojen kohdalla katsottu vain muutamaa hevosta vaan lista oli pitkä. Kun mentiin tammoissa ihan viimeiseen paikkaan, niin valinta kohdistui Sokruun, joka oli koko tammakatraan nopein. Kun hevosta vertailtiin muihin ehdokkaisiin, oli päätoimikunnan päätös yksimielinen. Valinnat tehtiin suurkilpailukarsintaperiaatteiden mukaisesti”, Hippoksen toimitusjohtaja ja päätoimikunnan jäsen Sami Kauhanen kommentoi.

Kuninkuusraveissa nähdään vuosittain upeita suorituksia ja monesti kilpailuun starttaa kokeneita konkareita sekä kilpailujen ensikertalaisia. Esimerkiksi oriiden puolella Camri valittiin kuninkuuskilpailuun mukaan peräti yhdeksättä kertaa! Jos Camri starttaa suunnitellusti Seinäjoen kuninkuuskisaan, olisi kyseessä savonlinnalaisravurin seitsemäs esiintyminen vuoden seuratuimmassa kotimaisessa ravitapahtumassa.

Ikäluokkakilpailuissa menestyneet Vixeli ja Suven Sametti taas edustavat omissa kilpailuissaan kilpailujen nuorempaa puolta. Molemmat ovat osoittaneet kuluvan vuoden aikana kuuluvansa suomenhevosten huipputasolle.

Päätoimikunta valitsee hevoset Suomen Hippoksen suurkilpailukarsintaperiaatteiden mukaisesti. Hevoset laitetaan järjestykseen kuluvan kilpailuvuoden ja edellisen vuoden voittosumman mukaan, sekä hevosten saavuttamien ennätysten mukaan kilpailuajankohtaa edeltävän vuoden ajalta. Mukaan lasketaan myös edellisen vuoden Kuninkuusravit. Lisäksi vertaillaan hevosten keskinäisiä kilpailuja kilpailuajankohdasta vuosi taaksepäin sekä hevosen sopivuutta sarjaan ja nykykuntoa.

Päätoimikuntaan kuuluu 10 jäsentä:

Matti Kattelus (Seinäjoki), Jyri Saranpää (Seinäjoki), Esa Nuottivaara (Seinäjoki), pj, Mikko Niemistö(Seinäjoki), Pekka Kairtamo (Lahti), Elina Hirvonen (Forssa), Kari Eriksson (Hippos), Sami Kauhanen (Hippos), Hannu Nivola (Hippos) sekä Suvi Hakkarainen (Hippos).

Pekka Kairtamo ei osallistunut kuninkuusravihevosten valintoihin jääviytensä takia.

Mukana on neljä Hippoksen nimeämää jäsentä, neljä kuluvan vuoden Kuninkuusravien järjestäjän edustajaa, yksi seuraavan vuoden järjestäjän edustajaa sekä yksi edustaja edelliseltä kuninkuusravijärjestäjältä.

Kuninkuusravit ovat yleisölle avoimet, mutta yleisön turvallisuuteen on kiinnitetty erityistä huomiota. Tapahtumalle on myönnetty Tapahtumateollisuuden turvallisten tapahtumien Check!-merkki.

Kuninkuusravit ravataan Seinäjoella Kuninkuusravikilpailujen ensimmäisten osalähtöjen lähtörata-arvonta toteutetaan perinteiseen tapaan viikkoa ennen Kuninkuusraveja eli lauantaina 24.7. Arvonta näytetään klo 18 alkavassa TotoTV-lähetyksessä. Hevoset arvotaan avausmatkan lähtöpaikoilleen niin, että nopeimmat hevoset arvotaan eturivin (radat 1-8) paikoille, kun taas hitaamman ennätyksen omaavat arvotaan takarivin lähtöpaikoille (9-12). Aikoja vertaillaan 2021 vuoden ennätysten perusteella.

Lisätietoja:

Emma Willman

Kuninkuusravit, tiedottaja

puh. 045-1860001

emma.willman@seinajoenravit.net

Suvi Hakkarainen

Suomen Hippos, viestintäpäällikkö

puh. 040 776 0530

suvi.hakkarainen@hippos.fi