Hyppää sisältöön

Seinäjoen Kuninkuusraveihin 31.7.-2.8.2020 otetaan rajoitettu määrä yleisöä

Suomen Hippoksen valtuuskunta on tehnyt uuden päätöksen, jonka mukaisesti Seinäjoella 31.7.-2.8.2020 järjestettäviin Kuninkuusraveihin voidaan myydä rajattu määrä yleisölippuja. Lisäksi kunkkaritunnelmaa pääsee kokemaan kisakatsomoissa ympäri Suomen.

Rajoitettu määrä yleisöä pääsee tänäkin vuonna kannustamaan omiaan Kuninkuusraveihin. Kuva: Hippos/Ville Vuorinen

Seinäjoen Kuninkuusraveissa kuninkuus- ja kuningatartitteleistä kamppaillaan monien käänteiden jälkeen sittenkin yleisön edessä. Koronaviruspandemia ja jatkuvasti tilanteen mukaan eläneet rajoitustoimenpiteet ovat vaikuttaneet heinä-elokuun vaihteessa järjestettävän tapahtuman rakentamiseen, ja pitkään oli epäselvää, voidaanko koko tapahtumaa järjestää turvallisesti. Vapautuvien rajoitusten myötä Kuninkuusravit päästiin kuitenkin lukitsemaan ravikilpailukalenteriin, ja perjantaina Hippoksen valtuuskunta on tehnyt uuden päätöksen koskien tapahtuman yleisömäärää. Uuden päätöksen myötä tapahtumaan voidaan ottaa viranomaisohjeet huomioiden rajoitettu määrä yleisöä.

”Tilanteen etenemistä on seurattu tiiviisti, ja kun rajoitusten purkua on valtakunnan tasolla jatkettu, teimme uuden kokonaisarvioinnin tilanteesta. Kuninkuusravien kokonaisuus nostettiin toukokuun lopulla Hippoksen hallituksessa uudelleen valmisteluun valtuuskuntaa varten. Silloin pitkän keskustelun jälkeen hallitus päätyi esittämään Kuninkuusravien ajamista tänä vuonna ilman yleisöä, ja kesäkuun lopussa valtuuskunta teki asiasta yksimielisen päätöksen. Kun asiasta oli yhteinen päätös, on tietysti ollut selvää, että sen takana myös yhteisesti seistään. Asiasta on käyty paljon keskustelua tämänkin jälkeen ja kun tuntui, että muutoshalukkuutta oli laajasti olemassa, päätimme nostaa yleisöasian vielä uudelleen valtuuskunnan käsittelyyn”, Suomen Hippoksen vt. toimitusjohtaja Minna Mäenpää taustoittaa.

Tämä tarkoittaa, että Kuninkuusraveihin tulee myyntiin 1000 pääsylippua jokaiselle päivälle. Läpi kolmipäiväisen tapahtuman toimitaan tällä hetkellä voimassaolevien rajoitusten puitteissa, eli yleisöalueen ja tallialueen välillä ei ole kulkua, ja yleisöalue on jaettu enintään 500 henkilön sektoreihin.

”Olemme eläneet täysin poikkeuksellisissa olosuhteissa kevään ja kesän ajan ja joutuneet mukautumaan muuttuviin olosuhteisiin. Kuninkuusravit herättää vahvoja tunteita, mikä kertoo tapahtuman merkityksestä koko alalle. Matkan varrella on käyty kiivastakin keskustelua, mutta olemme todella iloisia siitä, miten olemme löytäneet yhteisiä ratkaisuja haasteisiin nopeallakin aikataululla”, Mäenpää ja Seinäjoen Ravikeskuksen toiminnanjohtaja Jyri Saranpää toteavat yhteistuumin.

Lipunmyynti tapahtumaan alkaa torstaina 16.7. kello 12 Seinäjoen Ravikeskuksen verkkokaupassa. Liput myydään nopeusjärjestyksessä ja ostorajoitus on 5 lippua per henkilö. Aiemmin vuoden 2020 Kuninkuusraveihin ostetut liput eivät käy tämän vuoden tapahtumaan, vaan niiden siirto vuodelle 2021 on edelleen voimassa.

Kisakatsomot luovat kuninkuusravitunnelmaa ympäri maan


Yleisörajoitusten ollessa voimassa suomalaiset raviradat ovat yhdistäneet voimansa järjestäen etäkatsomoita raviradoilla ympäri Suomen. Vaikka paikan päälle Seinäjoelle pääsee vain rajoitettu määrä yleisöä, huippuviikonlopun tunnelmaan voi virittäytyä porukalla raviratojen isojen screenien edessä.

”On ollut jo pitkään selvää, että emme pääse tänä vuonna järjestämään Kuninkuusraveja täydelle yleisömäärälle. Onkin ollut hienoa huomata, miten muut raviradat ovat tarttuneet mahdollisuuteen levittää Kuninkuusravien tunnelmaa ympäri maan omissa tiloissaan. Nyt meillä on mahdollisuus luoda koko Suomen Kunkkarit ja kerätä ruutujen ääreen ennennäkemättömät kisakatsomot”, Seinäjoen Ravikeskuksen toiminnanjohtaja iloitsee.

Kisakatsomoista kerätään tietoa Kuninkuusravien verkkosivuille, jotta jokaisen on helppoa suunnistaa itselle lähimpään kisastudioon. Lisätäksesi paikkakuntasi sivuille, ilmoitathan lisätiedot osoitteeseen hanna.narhinen@hippos.fi.

Lisätiedot:


Jyri Saranpää, toiminnanjohtaja, Seinäjoen Ravikeskus
p. 0500 567 764
jyri.saranpaa@seinajoenravit.net

Minna Mäenpää, vt. toimitusjohtaja, Suomen Hippos
p. 040 5112067
minna.maenpaa@hippos.fi