Hyppää sisältöön

Seinäjoen Kruunulähtö päättää B-ponien suurkilpailukauden 2021

Dites Zot. Kuva: Hippos / Netta Timonen.

Dites Zot. Kuva: Hippos / Netta Timonen.

B-ponien vuoden viimeinen suurkilpailu ravataan tulevana lauantaina 27.11. Seinäjoella. Kyseessä on 4-6-vuotiaiden B-ponien Kruunulähtö, joka ravataan 1600 metrin tasoitusajona. Tänä vuonna Kruunulähdön voitosta mittelevät neljä valjakkoa, joista numerolla yksi matkaan lähtee hämeenkyröläisen Iida Katajiston suojatti 5-vuotias Dites Zot.

Seinäjoen B-ponien Kruunulähdössä kohtaavat tänä vuonna 5-vuotiaat ruunat ja tammat. Kyseiset ponit ovat kohdanneet toisensa aiemmin Turussa 9.10. ravatussa 5-vuotismestaruudessa, lukuunottamatta numerolta yksi strattaavaa Dites Zottia, joka ei päässyt osallistumaan. Poni vaihtoikin sen jälkeen valmentajaa takaisin osa-omistaja Iida Katajistolle, joka myös ohjastaa tulevan Seinäjoen startin.

”Hyvillä mielin lähdetään starttiin. Lähtöpaikka on ponille hyvä, jos se kulkee hyvin. Odotan tottakai hyvää sijoitusta, mutta kunhan selvitään ravilla maaliin, niin se on lähdön päätavoite”, kommentoi Katajisto lähdön asetelmia.

Katajiston elämässä raviurheilu on kulkenut mukana jo pienestä pitäen. Monien muiden tavoin lajin pariin koukuttivat perhe ja ystävät. Katajiston tapauksessa vaikutusta oli etenkin äidillä ja kavereilla.

Dites Zot, tutummin Eikka tuli Katajiston valmennukseen aluksi vuonna 2019, kuitenkin alkukauden 2021 poni starttasi kuopiolaisen Väinö-Kalle Korhosen valmennuksesta. Dites Zotin lisäksi Katajiston valmennuslistalta löytyvät myös shetlanninponit Anjalan Nicecilla ja P.K. Purtti.

”Eikan treenaaminen alkoi nyt ihan hyvästä pisteestä, kun poni oli rauhoittunut ja treenannut hyvin. Se asusti melkein vuoden Väinö-Kalle Korhosella ja on kehittynyt siellä pikkuhiljaa. Se on kuitenkin vielä nuori”, kommentoi Katajisto.

Tulevaisuudessa Katajisto toivoo, että Dites Zot pääsisi kehittämään vauhtia ja starttaamaan isommissa kilpailuissa. Tämän kauden 12 startista ponilla on kolme voittoa, kolme kakkossijaa ja kaksi kolmossijaa.

”Eikan hyvät ominaisuudet ovat hyvä kilpailupää ja se, että poni yrittää aina parhaansa”, summaa Katajisto.

Seinäjoen 4-6-vuotiaiden B-ponien Kruunulähtö starttaa lauantaina 27.11. klo 12:30.

Lähtölista 2021

  1. Dites Zot / Iida Katajisto
  2. Sankarin Ilopilleri / Juliaana Mustamo
  3. P.H. Hurtiga Harpan / Elin Sahlsten
  4. Tusens Monaldo M / Noora Rantala

Vuoden 2021 B-ponien suurkilpailut ovat Seinäjoen jälkeen ravattu, mutta A-ponit ottavat mittaa toisistaan vielä kaksi kertaa suurkilpailussa tänä vuonna. A-ponien vuoden viimeiset suurkilpailut ravataan Helsingissä Vermo Areenalla 11.12. ja 29.12. Ponien vuoden 2021 suurkilpailukalenteriin pääset tästä.