Hyppää sisältöön

Sauveur ravasi Harper Hanoverissa ME:n 12,0/3180m

Elitloppet-lauantain huippuhetki koettiin Harper Hanoverissa, jossa ruotsalainen Sauveur kiri huimasti ja karkasi 500 000 kruunun voittoon uudella ME-ajalla 12,0/3180m. Suomalaishevosista parhaiten menestyi Gisele de Veluwe, joka sijoittui nelivuotiaiden tammojen lähdössä toiseksi. Ranch Kelly oli Tammaeliitissä neljäs.

Sauveur2
Sauveur
Timo Nurmoksen valmentama, Jorma Kontion ohjastama ja Lars Ingman Oy:n omistama Gisele de Veluwe ravasi tuloksen 12,4a/2140m mikä tuotti 50 000 kruunun kakkossijan voittaja Seaside Illusionin jälkeen. Gisele de Veluwen kasvattaja on Lars Ingman Oy ja sen isä on Brad de Veluwe. Samassa lähdössä Gorgeous Boko oli viides ajalla 12,9a.

Anne Luttisen valmentama ja Kelly's Teamin omistama Ranch Kelly teki italialaisen Shadow Garin voittamassa Tammaeliitissä rajun esityksen. Iikka Nurmonen joutui pakittamaan tamman hännille, mistä se nousi kovalla loppukirillä neljänneksi ja ravasi ajan 10,8a/1640m. Tamma ansaitsi 26 500 kruunua. Ranch Kellyn on kasvattanut Katri Rantala.

RanchKelly
Ranch Kelly

"Ranch Kelly teki todella rankan juoksun. Parempaa juoksupaikkaa ei vain alussa löytynyt, mutta tamma kiri todella väkevästi", ohjastaja Iikka Nurmonen  kehui.

Jaakko Kyrön omistama ja valmentama Anything for You sijoittui neljänneksi Klass I finaalissa. Hannu Torvisen ajokkia häirittiin kirivaiheessa mutta se nousi silti vahvasti neljänneksi ajalla 12,7a/2140m ansaiten 26 500 kruunua. Hevosen ovat kasvattaneet Jaakko Kyrö ja Tony Lindqvist.

Harper Hanoverissa kilpaillut Saxoi laukkasi viimeisellä takasuoralla hylkäykseen. Remote Control sai päivän viimeisessä lähdössä viidennestä sijastaan 8 500 kruunua.

Sweden Cupin voitti Volstead, joka ravasi finaalissa huiman ajan 09,3a/1640m. Fire to the Rain sijoittui seitsemänneksi.

Kaj  Widell ohjasti Hopeadivisioonassa voiton ruotsalaisella Queer Fishillä.

Elitloppetin vauhtijuhlat jatkuvat sunnuntaina 28.5. Viikonlopun pääkilpailussa 3 000 000 kruunun palkinnosta kamppailevat D.D.'s Hitman ja Elian Web.

Anythingforyou3
Anything for You