Hyppää sisältöön

Sara Hautamäki voitti Juniorikypärien ensimmäisen osalähdön – ”Tämä kilpailusarja on tosi hyvä mahdollisuus”

Sara Hautamäki voitti Flirtingillä.

Sara Hautamäki voitti Juniorikypärien enimmäisen osalähdön. Kuva: Hanna Närhinen

Juniorikypärien ensimmäinen osalähtö ajettiin Jyväskylän raveissa. Lähdössä riitti tapahtumia, ja niistä parhaiten selvisivät Henri Mäkisen ohjastama Spunky Girl ja Sara Hautamäen ohjastama Flirting. Ne kirivät loppusuoraa rinta rinnan, mutta pidemmän korren vei lopulta Hautamäen kannustama Flirting.

Kauhavalla asuva Hautamäki oli mukana jo viime vuoden Juniorikypärissä ja sijoittui silloin kokonaiskilpailussa kolmanneksi. Nyt kilpailu alkoi täydellä 16 pisteen pistepotilla. Täydellinen lopputulos siitä huolimatta, että Hautamäki ei omien sanojensa mukaan ajanut lähtöä parhaalla mahdollisella tavalla.

”Todella hienosti hevonen kesti, vaikka ajo meni huonosti. Hevonen on vaan niin hyvä, että voitta tällaisellakin juoksulla”, Hautamäki kehui voittoisaa ajokkiaan.

Flirtingin valmentaja on Mika Stenroth, joka myös omistaa hevosen yhdessä Hanna Stenrothin kanssa. Flirtingin voittoaika oli 14,9a / 1640 metriä. Hevosen on kasvattanut Jokikunnan Tila Oy.

Hautamäki ohjasti aktiivisesti poneilla nuorempana ja on nyt siirtynyt kilpailemaan hevosilla. Ajotehtäviä on alkanut tulla koko ajan enemmän ja illan voitto oli tämän kauden toinen.

”Haluaisin kovasti ajaa kilpaa monte- ja kärrylähtöjä. Ja olenkin nyt päässyt ajamaan hienosti kilpaa. Tämä kilpailusarja on tosi hyvä mahdollisuus, että nuoret saa ajaa ja näyttää, että mekin osataan”, Hautamäki kertoi.

Hautamäki on syntynyt hevosperheeseen, hänen isänsä Marko Hautamäki on valmentanut ja ajanut kilpaa aktiivisesti vuosia.

”Meillä on ollut hevosia siitä asti, kun olin pieni. Tallilla tullut pyörittyä, ja isäni on esikuva, ihailen, kun hän ajaa kilpaa. Hän on ollut sellainen innoittaja lajiin”, Hautamäki sanoi.

Hautamäen tulevaisuuden suunnitelmiin hevoset ja raviurheilu kuuluvat vahvasti, mutta vain harrastuksen muodossa. Hautamäki haaveilee yliopisto-opinnoista Vaasassa.

”Haluaisin opiskella Lauri Hyvöseksi, opiskella siis viestintää ja journalismia”, Hautamäki kertoi voittajahaastattelua tehneelle Hyvöselle.

Ensimmäisessä osalähdössä toiseksi sijoittui Henri Mäkinen ja kolmanneksi Santeri Juutinen. Seuraavan kerran Juniorikypärät kilpailevat 13. heinäkuuta Teivon raveissa. Yhteensä osalähtöjä ajetaan kuusi tämän kauden aikana.

Pistetilanne 1. osalähdön jälkeen

1. Sara Hautamäki 16 pistettä
2. Henri Mäkinen 12
3. Santeri Juutinen 10
4. Ronja Röpelinen 9
5. Mira Peltonen 8
6. Tomi Kitunen 7
7. Sandra Soininen 6
7. Onni Tuomela 6
9. Johanna Säteri 4
10. Riia Laine 3
11. Carolina Krokvik 2
11. Siiri Mäkinen 2