Hyppää sisältöön

Sara Hautamäki ohjasti Flying Siriuksen Juniorikypärien Forssan osalähdön voittoon

Tänä vuonna ensimmäistä kertaa järjestettävän Juniorikypärät-kilpailusarjan kolmas osalähtö ajettiin Forssassa. Lähdön voiton vei Sara Hautamäen ohjastama Flying Sirius. Hautamäelle voitto oli ensimmäinen Juniorikypärät-kilpailusarjassa.

Juniorikypärien Forssan osalähdön voittaja Sara Hautamäki kuva: Rilla Laine
Juniorikypärien Forssan osalähdön voiton vei Sara Hautamäki. kuva:Rilla Laine

Juniorikypärät-kilpailusarjan kolmas osalähtö kilpailtiin tiistaina Forssan Pilvenmäellä. Viimeisellä 500 metrillä Sara Hautamäen ohjastama Flying Sirius kiihdytti muilta karkuun ja nappasi hallitun voiton ajalla 18,3a/2140m. Toisena maalilinjan ylitti Johan Hjeltin ohjastama Prospect Tag ja kolmantena Eveliina Sarismalan ohjastama Meri Font.

Kauhavalaiselle Hautamäelle voitto oli ensimmäinen Juniorikypärissä ja isojen hevosen rattailla voitto oli uran kolmas. Lapualaisen Juha-Pekka Laurilan valmentamalle Flying Siriukselle ykkössija taas oli uran ensimmäinen. Voitto tuli makeaan paikkaan.

”Aika mahtavat fiilikset, en yhtään osannut odottaa tämmöistä. Lähdettiin ihan ilman ennakko-odotuksia matkaan. Ennen lähtöä pohdittiin, että jos hevonen vain ravaa, niin se on jo plussaa. Hevonen yllätti totaalisesti ja teki mahtavan juoksun”, kotimatkalta tavoitettu Hautamäki kehui ajokkiaan.

Flying Siriuksen Forssaa edeltäviä esityksiä ovat varjostaneet laukat, mutta ehjällä suorituksella hevosen menestystä osattiin kotitallilla odottaa.

”Kävin itse hevosta lämmittämässä ja otin siihen ensituntumaa, ja se tuntui jo siinä virtavalta. Valmentaja sanoi, että jos hevonen ravaa, niin se voi pärjätä. Hevonen on tauluaan paremmassa kunnossa.”

Juniorikypärien debyyttikauden puoliväli on nyt saavutettu. Pistetaulukossa tilanne on huipputasainen, Anna Hiltusen pitäessä vieläkin kärkisijaa hallussaan. Hiltusen lähtö päättyi Forssassa harmittavaan laukkaan, joten Hautamäki nousi voittonsa myötä vain kolmen pisteen päähän kärjestä. Kolmannelta sijalta löytyy Eveliina Sarismala. 

Hautamäelle tärkeintä Juniorikypärissä on päästä kilpailemaan, mutta voitontahtokin on mukana runsaasti.

”Mielestäni on tosi hienoa, että tämmöinen konsepti järjestetään. Ei tämmöisiä mahdollisuuksia muuten tule. Aluksi olin tyytyväinen, että pääsin sarjaan mukaan, ja kun Turussa en saanut hevosta, niin sitten oli mahtavaa päästä kilpailemaan Tampereella, ei alkuun sen suurempia tavoitteita ollut. Olen todella voitontahtoinen henkilö, joten kun nyt voitto on alla ja jos olen noin korkealla pisteissä, niin eiköhän tässä voitosta ajeta”, totesi Hautamäki.

Juniorikypärät-kilpailusarja, Forssan osalähdön tulokset, 18.8.2020

1. Anna Hiltunen 33 pistettä

2. Sara Hautamäki 30 pistettä

3. Eveliina Sarismala 28 pistettä

4. Johan Hjelt 27 pistettä

5. Mira Oksakari 26 pistettä

6. Tiia Vehviläinen 24 pistettä

7. Tomi Kitunen 22 pistettä

8. Siiri Mäkinen 21 pistettä

9. Ronja Röpelinen 18 pistettä

10. Ronja Salo 17 pistettä

11. Reetta Tervonen 15 pistettä

12. Verna Sankari 13 pistettä

Juniorikypärät-ohjastajat saavat pisteitä sijoituksensa perusteella seuraavasti: 16 – 12 – 10 – 9 – 8 – 7 – 6 – 5 – 4 – 3 – 2 - 1. Hylätyt ja keskeyttäneet 1 piste. Jos hevonen jää pois tai ohjastaja jää ilman hevosta osalähdössä, ohjastaja saa kuusi pistettä.