Hyppää sisältöön

Sanviri 1-vuotiaiden suomenhevosten valtakunnallisen varsanäyttelyn voittaja

Valtakunnallinen varsanäyttely jatkui lauantaina 1-vuotiaiden suomenhevosten arvostelulla. Päivän aikana arvosteltiin yhteensä jopa 42 varsaa, joista kirkkaimman mitalin vei Juha ja Katja Marttilan kasvattama ja omistama tamma Sanviri.

sanviri katja ja juha Marttila
Voittaja Sanviri palkittiin 1 500 euron rahapalkinnolla sekä Suomenhevosliiton kunniapalkinnolla ja Kaakon Neula & Naskalin lahjoittamalla nahkariimulla. Kuvassa tamman omistajat Katja ja Juha Marttila. Kuva Pirje Paananen

Suomenhevosia on mahdollista arvostella neljälle eri jalostussuunnalle, jotka ovat juoksija, ratsu, työ- ja pienhevossuunta. Tänään näyttelyn voittajaksi loimitettiin juoksijasuunnan Joihurilainen tamma Sanviri, joka oli päivän ainut I- palkintoon yltänyt varsa. Menestyksekkään tamma Joivirin sisko sai sekä tyypistä että juoksuliikkeistä hienot yhdeksän pistettä.

- Kyllä jännitys säilyi loppuun saakka ja kilpailu oli kova, Sanvirin esittänyt omistaja Juha Marttila kommentoi voittajaringissä.

Varsanäyttelyn kaikki finalistit olivat harvinaisesti tammoja. Toiseksi kilpailussa sijoittui Terhi Tuuran kasvattama Jottamoinen. Jottamoinen voitti myös arvonnalla suoritetun ilmaisen osallistumisoikeuden suomenhevosten Kriteriumin.

- Terveisiä vaan valmentaja Tapani Hautalalle, että kyllä nyt on sitten Kriteriumiin tähdättävä, silminnähden onnellinen Terhi Tuura naureskeli.

Kolmanneksi kilpailussa sijoittui Ville Uosukaisen esittämä Sirun Säihke. Neljänneksi sijoittui myös Joihurista oleva Luk Liikka. Luk Liikkaa esittänyt Mikko Valtonen palkittiin päivän parhaana esittäjänä. Viidenneksi tasaisessa kilpailussa tuli piensuomenhevonen Elotyyni.

Valtakunnallisen varsanäyttelyn päätöspäivää vietetään huomenna sunnuntaina, jolloin areenan valtaavat 2-vuotiaat suomenhevosvarsat. Arvostelut alkavat tallialueella kello 8 ja palkitseminen tapahtuu raviradan keskellä olevassa kehässä kello 15.00 alkaen.

Kuvia Valtakunnallisesta varsanäyttelystä Hippoksen kuvagalleriassa.

Kaikkien näyttelyyn osallistuneiden varsojen tulokset ovat nähtävillä Heppa-järjestelmässä.

Lauantai 25.8. 1-vuotiaat suomenhevoset

1. Sanviri 1841-11 synt. 16.06.2011 tamma

Joihuri 1719-94J / Kuviri 2172-96J 36,1 / Soviiri 1011-89J

Kasv. ja om. Marttila Juha & Katja, Virolahti

sk 148 lk 151 ltp 9 runko 8 jalat 7 kaviot 8 käyntiliikkeet 8 juoksuliikkeet 9 palkinto I-

2. Jottamoinen 1236-11 synt. 13.05.2011 tamma

Reisu-Juuso 1898-93J / Marianne 2535-98 32,9 / Suikun Ero 1367-88J

Kasv. ja om. Terhi Tuuva, Imatra

sk 149 lk 153 ltp 9 runko 9 jalat 7 kaviot 6 käyntiliikkeet 8 juoksuliikkeet 9 palkinto II+