Hyppää sisältöön

Santtu Raitala sijoittui viidenneksi raviohjastajien EM-kilpailuissa

Santtu Raitala oli tyytyväinen uransa ensimmäiseen EM-kilpailuun. Kuva: Hippos / Juho Hämäläinen

Raviohjastajien EM-kilpailut järjestettiin Belgiassa 10.-11. syyskuuta. Suomen Santtu Raitala sijoittui kilpailussa viidenneksi. Euroopan mestaruus matkasi Italiaan, kun eniten pisteitä seitsemästä osalähdöstä keräsi Alessandro Gocciadoro.

Raviohjastajien EM-kilpailujen viimeiset kolme osalähtöä kilpailtiin sunnuntaina Belgian Tongeresin raviradalla. Päivän voittajiin lukeutuivat Ranskan David Bekaert sekä Italian Alessandro Gocciadoro. Ranskalainen voitti kaksi päivän EM-osalähdöistä. Kokonaiskilpailun voiton vei Italian Gocciadoro.

Kokonaiskilpailussa Raitala keräsi 50 pistettä, joka riitti jaettuun viidenteen sijaan.

Raitala oli vuoden 2021 voitokkain ohjastaja koko Euroopassa. Belgian EM-kisa oli pihtiputaalaiselle tämän uran ensimmäinen kansainvälinen ohjastajakilpailu.

”Reissu on ollut kaikin tavoin mukava ja mukana on ollut hieno porukka ihmisiä. Miellyttävää, että kaikki ovat olleet mukavia ja koko reissun ajan iloisia”, Raitala kertoi ohjastajakilpailun jälkeen.

Sunnuntain paras sijoitus oli toinen sija päivän toisessa osalähdössä. Ensimmäisessä lähdössä tuloksena oli viides sija ja viimeisessä lähdössä Raitala oli kahdeksas.

”Tänään oli ihan kelvollinen päivä radalla. Ensimmäinen hevonen saavutti ennakkoon paremman sijoituksen, mitä siltä pystyi ennakkoon odottamaan. Toisen lähdön hevonen oli ennakkoon se, jolla jotain parempaa sijoitusta pystyi tekemään. Se tekikin lopulta hyvän loppukirin.”

”Viimeisen lähdön hevosella edellisestä lähdöstä oli aikaa vuosi ja se oli aika lailla vaisu. Olisihan se ollut mukava vielä viimeisessä lähdössä yrittää menestyä, mutta hyvä näinkin”, Raitala tiivisti sunnuntain tapahtumat.

Vuoden 2022 EM-kisojen kolme parasta saavat varman paikan ensi vuonna ajettaviin ohjastajien MM-kilpailuihin.