Hyppää sisältöön

Santtu Raitala on Urheilutoimittajain Liiton valinta vuoden raviurheilijaksi

Urheilutoimittajain Liitto valitsee vuosittain lajien parhaat urheilijat. Raviurheilun puolelta vuoden 2019 valinta kohdistui raviohjastaja Santtu Raitalaan.

Santtu Raitalan viime vuosi oli onnistunut. Kuva: Hippos / Hanna Laakso

Urheilutoimittajain Liitto on valinnut vuoden 2019 raviurheilijaksi raviohjastaja Santtu Raitalan. 28-vuotias pihtiputaalainen voitti vuoden 2019 ajajaliigan, ollen samalla nuorin saavutukseen yltänyt. Voittoja kertyi peräti 279. Urheilutoimittajain valinta tuli miehelle kuitenkin yllätyksenä.

- Mukavat ja yllättyneet fiilikset, en tuommoista tunnustusta osannut odottaa. Selasin aamulla puhelinta ja kaverit olivat viestitelleet valinnasta.

Viime vuotta läpikäytäessä, Raitala peräänkuulutti sitä, miten suuressa roolissa ihmiset ja hevoset ovat raviammattilaiselle.

- Tässä lajissa jokainen tarvitsee hevosia ja ihmisiä taakseen, että pystyy ammatikseen toimimaan alalla ja se on sanoinkuvaamattoman tärkeää se homma.

Ohjastajan kilpailuvuosi kulminoitui kamppailuun ajajaliigan voitosta Hannu Torvisen kanssa. Kisaa käytiin vuoden viimeisille hetkille asti, ja viihdyttävästä kisata nauttivat yleisön lisäksi myös kuskit.

- Loppuvuosi itsessään oli Hannun kanssa tiukkaa kilpailua siitä kumpi voittaa liigan. Kesän lopulla radoilla kuuluteltiin ajajaliigan tilanteesta ja molemmilta oli varmaan loppuvuodesta tietoinen valinta vähän lisätä starttimäärää. Pitkään oli hullun tasaista, välillä johti toinen ja sitten toinen. Tilanne pysyi tasaisena pitkään ja oli hauskaa ajaa kilpaa, kehui Raitala kilpakumppaniaan.

Urheilutoimittajin liitto on valinnut lajien parhaat urheilijat vuodesta 1946 lähtien ja tänä vuonna palkittiin 76 eri lajin edustaja. Vuonna 2018 liiton valinta vuoden raviurheilijaksi oli Jorma Kontio. Raitalalle valinta on ensimmäinen laatuaan.

Tulevana lauantaina 18.11. Tampereella järjestetään myös Ravigaala, jossa palkitaan vuoden raviurheilijat. Raitala on Ravigaalassa ehdolla vuoden ohjastajaksi.