Hyppää sisältöön

Santtu Raitala ohjasti tuhannen voittonsa: ”Tuntuu uskomattoman hienolta”

Raviohjastaja Santtu Raitala, 27, liittyi Tuhannen voiton klubiin Kuopiossa perjantai-iltana, kun hän narutteli voiton Teuvo Nikulaisen valmentamalla Gognapilla.

Santtu Raitala on tuorein ohjastajien Tuhannen voiton klubin jäesen. Kuva: Hippos/Hanna Laakso
Pihtiputaalainen raviohjastaja Santtu Raitala on ollut viime aikoina tuttu näky ravikilpailujen voittajaseremonioissa. Viikon sisällä hän on tilastoinut kolme neljän voiton iltaa, ja perjantaina tilastoitiin niin ikään neljä voittoa, yksi Jyväskylän lounasraveista ja kolme Kuopion iltaraveista.

Kuopion raveihin Raitala pääsi makeasta tilanteesta, sillä voittosarake näytti lukua 999. Tuhannen rajapyykki rikkoutui Sorsasalon illassa heti ensimmäisellä mahdollisella hevosella, kun Raitala sai toisessa lähdössä kääntää Teuvo Nikulaisen valmentaman Gognapin voittajaesittelyyn.

”Kyllä se tuntuu ihan uskomattoman hienolta”, Raitala iloitsi voiton jälkeen.

”Tämä on ollut upea matka ja olen saanut tutustua moneen hienoon hevoseen ja ihmisiin niiden taustalla. Tästä saa olla kiitollinen todella isolle määrälle ihmisiä.”

Raitala kuuluu maamme eniten ohjastaviin ammattilaisiin ja viime vuosien aikana hän on kivunnut ohjastajien korkeimmalle huipulle. Tänä vuonna pihtiputaalainen on ohjastanut 1513 lähtöä ja voittanut niistä 223. Ohjastajaliigassa voittotaistelu käy kuumana Raitalan ja häntä yhden lähdön vähemmän voittaneen Hannu Torvisen kesken.

Raitala ajaa kilpaa lähes joka päivä ympäri Suomen, mutta Kuopion perjantaiset ravit jäävät varmasti urallaan noin 9400 starttia ajaneen miehen mieleen.

”Uskon, että tätä osaa arvostaa juuri nyt. Tuntuu tosi hienolta voitolta. Tavallisissa perjantai-illan raveissa on harva voitto tuntunut näin mukavalta”, Raitala hymyili.

Raitalan voittoprosentti on kuluvana vuonna 15. Arvokkaimman voittonsa hän ajoi lokakuun alussa Tampereella, kun hän kiritti Markku Niemisen valmentaman Raskolnikov Fridon arvostetun ikäluokkakilpailu Kriteriumin voittoon. Saman hevosen kärryillä hän sijoittui kolmanneksi kolmivuotiaiden EM-lähdössä Vermossa kaksi viikkoa sitten. Parrasvaloissa hän on viihtynyt myös huhtikuisen Seinäjoki Racen voittaneen Antero Tupamäen valmentaman Atupemin kanssa, mutta suurimmat kiitokset tuoreelta Tuhannen voiton klubilaiselta lähtee kotikonnuille.

”Omasta perheestä jokainen on omalta osaltaan auttanut tämän saavuttamisessa, ja Pihtiputaalta tosi tärkeitä ovat Ihalaisen Jutta, hänen isänsä Matti ja Ojanperän Antti. He ovat opettaneet tästä lajista valtavan paljon”, Raitala kiitti.

Ojanperän tallin valmennettavien kärryillä Raitala pääsi perjantaina tuulettamaan kahdesti, kun Evartti ja MAS Champ ylsivät voittoihin.

Santtu Raitalan uratilastot >

Lisätiedot:

Suvi Hakkarainen, viestintäpäällikkö, Suomen Hippos
p. 040 776 0530
suvi.hakkarainen@hippos.fi