Hyppää sisältöön

Santtu Raitala lähtee raviohjastajien EM-kilpailun päätöspäivään kelpo asetelmista – sunnuntaina vuorossa kolme osalähtöä

Santtu Raitala edustaa Suomea raviohjastajien EM-kilpailuissa. Kuva: Juho Hämäläinen

Raviohjastajien EM-kilpailut käynnistyivät lauantaina Belgian Monsin raviradalla. Seitsemän osalähdön kilpailusta avauspäivänä ajettiin neljä. Suomen Santtu Raitala on sunnuntaihin mentäessä kokonaiskilpailun seitsemäs. Lauantaina paras sijoitus oli toinen sija.

Raviohjastajien EM-kilpailuihin osallistuu 11 ohjastajaa Euroopan ravimaista. Kilpailun voittaa ohjastaja, jolla on seitsemän osalähdön jälkeen koossa suurin pistepotti. Kokonaiskilpailun viisi parasta selvittää myös tiensä ensi vuonna ajettaviin ohjastajien MM-kilpailuihin.

Lauantai-iltana Monsin raviradalla kilpailtiin neljä osalähtöä. Osalähtöjen voitot matkasivat Serbiaan, Saksaan, Maltalle sekä Ruotsiin. Suomen Raitalan saldona oli lähdöistä sijoitukset: 4, hylätty, 7 ja 2.

Viimeisessä lähdössä suomalaisohjastaja oli lähellä voittoa, mutta ruotsalainen Ulf Ohlsson oli niukasti nopeampi.

”Mielenkiintoiset fiilikset. Lähdöt olivat paljon erilaisempia, mitä kuvittelin”, Raitala tiivisti päivän lähdöt.

Sijoituksiinsa Raitala oli verrattain tyytyväinen, vaikka tuurit olisivat voineet olla hieman enemmän ohjastajan puolella.

”Toisen lähdön hevonen kävi tosi kuumana ennen lähtöä. Se päätyi lähtölaukkaan. Harmi, se oli hevonen, jolla olisi ainakin etukäteen ollut mahdollisuuksia saada pistesijoituksia”, Raitala kertoi tuoreeltaan lähdön jälkeen.

”Kolmas hevonen teki hyvän suorituksen. Sillä olisi ollut mahdollisuuksia parantaa muutama sija, jos kiritilaa olisi tullut.”

Belgialaiset hevoset eivät ole suomalaisille tuttuja, joten Raitala on pyrkinyt parhaansa mukaan ottamaan selvää EM-kilpailun hevosistaan.

”Huomiseen lähdetään ihan mielenkiintoisilla fiiliksillä. Muut ohjastajat ovat tuttuja ja osaa vähän aavistella heidän taktiikoitaan. Huomenna on ainakin yksi hevonen, millä voisi tulla menestystä ja yksi, millä sitä ei varmaankaan tule. Pitää koittaa saada mahdollisimman hyvät sijat kaikilla.”

Sunnuntain osalähdöt Tongeresissa pitäisi näkyä suorana radan youtube-kanavan kautta.

1. Alessando Gocciadoro (Italia), Rodney Gatt (Malta) – 37 pistettä
3. Michael Nimczyk (Saksa), Miodrag Pantic (Serbia) – 35
5. Ulf Ohlsson (Ruotsi) – 30
6. Gunther Loix (Belgia) – 29
7. Santtu Raitala – 27
8. Gerhard Mayr (Itävalta), Jaime Fluxa Gomila (Espanja) – 21
10. David Bekaert (Ranska) – 19
11. Patrick Kane (Irlanti) – 12