Hyppää sisältöön

Santtu Raitala ajoi neljä voittoa Antti Ojanperän valmennettavilla Vieremällä

Lauantai-iltana Elitloppet-ravien jälkeen ajettu Vieremän Ravilauantai oli Santtu Raitalan ja Antti Ojanperän juhlaa.

Vieremän Ravilauantai Santtu Raitala Tir Du Caux 250519 kuva Hippos Saana Hyvönen
Tir Du Caux toi Santtu Raitalalle yhden Vieremän Ravilauantain neljästä voitosta. Kuva: Hippos / Saana Hyvönen

Free Me avasi helposti keulaan enintään 200 000 euroa tienanneiden ryhmäajossa, Willow Priden laukattua lyhyesti. Se pääsi kuitenkin etenemään johtaneen Free Men kantaan.

Suosikki Tir Du Caux ravasi toisessa ulkona, mistä hyökkäsi viimeisellä takasuoralla ja eteni lopulta omille teilleen 7000 euron arvoiseen voittoon. Antti Ojanperä valmentaa ja Santtu Raitala ajoi voittajaa, jonka omistaa torniolainen Kyösti Ylivallo. Raitala taputti hevosta jo ennen maaliintuloa.


”Kyllä Tirri on niin hevonen, että ansaitsee aina taputukset, vaikkei pärjäisikään. Vaikka hevonen on iäkäs, sillä on sellainen terve elämänilo jäljellä. Tuntuu, että se vain parantaa. Sillä on ranskalaiset geenit”, Raitala jutteli.

Raitala sanoi, että juoksu lähti juontumaan heidän kannalta hyvin. Hän kertoi miettineensä Tir Du Cauxin kierrättämistä johtavan rinnalle.

”Siinä oli vähän kilvanajoa keulasta, ja täällä on pitkä maalisuora. Paljon ehtii tapahtua lopussakin. Ajattelin, että ajetaan sitten tässä. Tir Du Caux on joskus matkalla hauskan tuntuinen, mutta maalisuoralla se on aina lähtenyt puristamaan. Luotin matkalla Tirriin, ja voitto oli helppo. Hevonen on kolunnut tosi kovia lähtöjä. Nyt lähtö oli rajattu eikä avoin. Hevonen oli tähän kovissa vesissä keitetty.”

Flash Spruce piti kamppailussa kakkossijasta Golda Parisin niukasti takanaan.

Rotujen kovimmat lähdöt ajettiin ensimmäisinä Toto75-kohdelähtöinä. Toinen kohde oli suomenhevosten Valiodivisioona. Keulaan edennyt Ellin Sisu laukkasi ensimmäisessä kaarteessa, joten Siirin Älli eteni Nopsan Vauhdin ohi keulaan ensimmäisellä takasuoralla. Se karkasi maalisuoralla ylivoimaiseen voittoon, joka oli edellisen lähdön tapaan 7000 euron arvoinen.

Voittajan takaa löytyy sama kaksikko kuin Tir Du Caux’n. Raitala myhäili tyytyväisyyttään seremonioissa.


”Siirin Älli teki hienon juoksun. Kaikkien vastoinkäymisten jälkeen se on noussut jälleen tälle tasolle. Ajattelin, että koetan ainakin kysyä keulapaikkaa. Siirin Älli kasvaa sieltä pykälän, ja saa olla hyvä hevonen, joka tulee rinnalle haastamaan”, Raitala sanaili.

Hevosen omistaja Tapani Krapu liikuttui voiton jälkimainingeissa.


”Kyllä hyvät hevoset tulevat näköjään takaisin. Pitää hattua nostaa”, Krapu sanoi ja otti hatun pois päästä.

Välkyn Tuisku kiri toiseksi ennen Pyörylän Paronia.

Raitalan ja Ojanperän illan täydensivät Gute Band ja Malecon, jotka olivat suvereeneja keulasta. Gute Band hallitsi tapahtumia enintään 100 000 euroa tienanneiden ryhmäajossa. Se eteni ensimmäisellä takasuoralla pitävään piikkiin. Siirin Ällin omistaja Tapani Krapu kuuluu myös Gute Bandin omistajiin, joten ilta oli tuplasti hieno myös hänelle. Malecon voitti päätöskohteen koko matkan johdon jälkeen.

Ravien alussa kaksi lähtöä voittanut Jani Ruotsalainen ajoi kohdelähdöissä voiton valmentamallaan Piispalan Santerilla, joka ohitti Juiserin ja kumppanit maalisuoralla. Hannu Hietanen ajoi keulavoittoon Maria Vinkan Luna de Parisilla tammadivisioonassa. Ville Pohjola ajoi ylivoimaisen voiton Rainer Björkrothin valmentamalla Fastoche Thiebenillä kuudennessa kohteessa.

Lisätietoja:

Hanna Laakso
Tiedottaja, Suomen Hippos
hanna.laakso@hippos.fi
040 837 8403