Hyppää sisältöön

Salamannopea Lexus Dream ja voitonnälkäinen Josveis veivät ensimmäiset Kavioliiga Grand Prix’t

Kavioliigan historian ensimmäiset Grand Prix’t ajettiin lauantaina Vermossa ja Seinäjoella. Lämminveristen Grand Prix’ta johti ensimetreistä alkaen pistepörssin kärkinimi Lexus Dream, jota ohjasti Ari Moilanen. Rauhallista matkavauhtia vetänyt valjakko irtosi lopussa helppoon voittoon ennen Workout Wonderia. Lexus Dreamin voitto tuli ajalla 14,6a/2120 metriä.

Lexus Dream voitti lämminveristen Grand Prix'n. Kuva: Hippos / Pekka Salonen

”Tänään kaikki oli tosi helppoa. Lexus Dream pystyy nousemaan aivan Euroopan ja Pohjoismaiden absoluuttiselle huipulle. Kovilta tuntuvat puheet, mutta itse täytyy uskoa”, Moilanen kehui hevostaan.

20 000 euroa voitostaan ansainnutta Lexus Dreamiä valmentaa urjalalainen Markku Nieminen, joka käy tiukkaa taistoa Kavioliigan valmentajapörssin johtopaikasta Antti Ojanperän kanssa. Nieminen on enää yhdeksän pistettä jäljessä pihtiputaalaista Ojanperää.

Hevosen kasvattaja Toni Lasila omistaa Lexus Dreamin yhdessä Toni Rytkölän kanssa. Lasila on omistanut aiemminkin huippuhevosia kuten ravikuningas Villihotin.

”Pelkillä valinnoilla ei pärjää, tarvitaan myös onnea. Lexus Dream voi pärjätä ensi vuonna isoissakin kisoissa, jos se vain pysyy terveenä”, Lasila totesi.

Lexus Dreamin voitto kasvatti Johanna Kyläkosken johtoasemaa entisestään hoitajien pistepörssissä. Kyläkoski vastaa ruunan päivittäisesti hyvinvoinnista.

”Kaikki meni tosi hyvin, vaikka ennen lähtöä oli hieman kengitysmurheita. Lexus Dream on hyvällä mallilla, sitä on hieno seurata. Varmaan joululle asti kilpaillaan”, Kyläkoski kertoi.

Lexus Dream jatkaa Kavioliigan kärjessä 27 pisteen erolla ennen Workout Wonderia. Seuraava lämminveristen Kavioliiga-osakilpailu ajetaan ensi viikon lauantaina Jyväskylässä.


Josveis jatkaa voittamattomana Kavioliigassa

Josveis hallitsee kylmäveristen pistepörssiä. Kuva: Hippos / Suvi Hakkarainen

Josveis oli ennen ensimmäistä Kavioliiga Grand Prix’ta ylivoimaisessa johdossa kylmäveristen pistepörssissä. Seinäjoella Santtu Raitalan ohjastaman ruunan tehtävä helpottui alussa, kun pahin kilpakumppani Välähdys otti lähtölaukan. Josveis irtosi lopussa selvään voittoon johtopaikalta, vaikka vauhdikkaasti laukkansa jälkeen kirinyt Välähdys antoikin tiukan haasteen Kavioliigan kärkinimelle.

Voittoajan 25,2a/2100 metriä juosseen Josveisin omistaa Paul Lindgren, joka jatkaa Kavioliigan omistajien pistepörssin kärjessä.

Valmentaja Antti Ojanperän hevoset ovat menestyneet hienosti Kavioliigassa, ja sarjan lähdöt ovat jatkossakin erityisesti Josveisin tähtäimessä, sillä ruunan parasta aikaa ovat syksy ja talvi. Kavioliiga Grand Prix’n voiton myötä Josveisin voittosumma kasvoi 20 000 eurolla.

Josveisin luottokuski Santtu Raitala johtaa Kavioliigan ohjastajien pistepörssiä ylivoimaisesti. Raitalalla on Kavioliigassa 215 pistettä, toisena pistepörssissä on Mika Forss 163 pisteellä.

”Josveis on minulle tosi mieluisa hevonen, jolle tuntuvat sopivan Kavioliigan lähdöt kuin nenä päähän. Ruuna otti homman kontrolliin, kun Välähdys laskeutui loppukaarteessa meidän rinnalle. Josveis irtosi taas hienoon ja vakuuttavaan voittoon”, Raitala kertoi.

Kavioliiga Grand Prix’ssa osallistujat saavat tuplapisteet. Josveis ansaitsi voitostaan 50 pistettä, ja johtaa nyt kylmäveristen Kavioliigaa 150 pisteellä. Josveisilla ei ole varsinaista nimettyä hoitajaa, mutta Jutta Ihalainen on tiiviisti mukana ruunan elämässä.

”Uskomaton hevonen. Vaikka se on ollut monta vuotta tallissa, hevonen osaa silti yllättää. Se selkeästi tietää, mitä voittaminen on. Tänään Josveis halusi voittaa”, Ihalainen kehui.

Kylmäveristen Kavioliigan osakilpailut jatkuvat Turussa 30. marraskuuta. Molempien rotujen osakilpailuja ajetaan kuusi, jonka jälkeen kilpaillaan seuraava Kavioliiga Grand Prix. Kauden toiset Grand Prix’t ajetaan Lahdessa 29. helmikuuta 2020.

Seinäjoella ajettiin myös 3-vuotiaiden suomenhevosten Varsakunkku-finaali. Lähdössä parhaimman kirin kehitti Kinderi, jota ohjasti Jarmo Saarela. Kinderi on voittanut kaikki uransa neljä lähtöä. Aimo Vuorisalon valmentama ori voitti selvään tyyliin ajalla 34,9/2120 metriä. Lahjakkuuden omistavat Alpo, Mika ja Tuomo Hakala. Varsakunkun voitto toi Kinderille 7000 euroa.

Kavioliigan pistepörssit

Vapaasti käytettäviä kuvia

Lisätietoja:

Suvi Hakkarainen

Viestintäpäällikkö, Suomen Hippos

suvi.hakkarainen@hippos.fi

040 776 0530