Hyppää sisältöön

Salamakypäriin erikoistunut Stonecapes Queila johdatti Niki Finnströmin voittoon

Salamakypärien toinen osalähtö ajettiin Vermon keskiviikko -raveissa. Salamakypärät-osalähtöihin erikoistunut Stonecapes Queila otti kauden ensimmäisen voittonsa Niki Finnströmin ohjastamana. Kilpailua johtaa kahden osalähdön jälkeen Taneli Säde.

Salamakypärät osalähtö 2 Niki Finnström Stonecapes Queila Kuvaaja Hanna Närhinen
Niki Finnström ja Stonecapes Queila. Kuva: Hippos / Hanna Närhinen.

Christa Packalenin valmentama Stonecapes Queila kilpaili viime vuonna kolme kertaa Salamakypärien osalähdöissä. Niistä hevonen voitti kaksi ja oli kerran toinen, kaikki Finnströmin ajamana.

Keskiviikon lähdössä Stonecapes Queila avasi varmasti keulaan, josta se piti vakuuttavaan voittoon ennätysajallaan 13,4a/2100 metriä. Lähimmäksi lopussa pääsi Niko Huuskolan ohjastama Ypäjä Louvre.  Stonecapes Queilan omistaa Susanna Packalen.

Finnströmillä oli jo etukäteen hyvät odotukset lähdöstä. ”Viimeksi se teki mahdottomista asemista oikein hyvän juoksun. Olin hyvin odotuksin tästä lähdöstä. Ainoa jännä paikka oli kiihdytys, että saanko pidettyä keulat. Yllättävän helposti sekin irtosi. Helpon tuntuisesti tuli voitto, vaikka Huuskolan hevonen tuli hyvin, mutta se pääsi vain tämän korvalle”, Finnström kertoi.

Finnström työskentelee Packalenin tallilla, joten Stonecapes Queila on hänelle erittäin tuttu hevonen. ”Kiltti ja mukava hevonen, vaikka esimerkiksi voittajaesittelyssä, kun loimi lepattaa, täytyy tarkasti katsoa mihin suuntaan lähdetään”, Finnström sanoi.

Kilpailun kärjessä jatkaa toisenkin osalähdön jälkeen Taneli Säde. Arna Ruohomäki on sijalla kaksi ja kolmannen sijan jakavat Niko Riekkinen ja Niki Finnström. Salamakypärien seuraava osalähtö ajetaan 5. kesäkuuta Vermossa.

Salamakypärät pistetilanne

1. Taneli Säde 25 pistettä

2. Arna Ruohomäki 20

3. Niko Riekkinen 17

3. Niki Finnström 17

5. Olli-Pekka Holopainen 14

5. Anette Antti-Roiko 14

5. Niko Huuskola 14

8. Toni Ripatti 13

9. Kimi Pesonen 11

10. Iivari Nurminen 10

11. Ayse Könec 3

12. Riku M Lindgren 2

Vapaasti käytettäviä kuvia Salamakypäristä täältä.

Lisätietoja:

Hanna Närhinen

Markkinointi- ja tapahtumakoordinaattori

Suomen Hippos

hanna.narhinen@hippos.fi

040 621 4424