Hyppää sisältöön

Salamakypärien neljäs osalähtö ajetaan perjantaina Powerparkin raviradalla

Salamakypärien neljäs osalähtö kilpaillaan Powerparkin raviradalla juhannusperjantaina. Kesällä Salamakypärät kilpailevat myös kesän muissa isoissa raveissa kuten St Michel- ja Suur-Hollola-viikonloppuina.

Olli-Pekka Holopainen pääsi tuulettamaan voittoa Highscore Lucan kärryillä Riihimäellä. Kuva: Iita-Maria Ahtiainen

Kilpailussa jaetulla neljännellä sijalla oleva Olli-Pekka Holopainen pääsi Salamakypäriin mukaan sääntömuutoksen jälkeen. Ikärajaa kilpailuun nostettiin tälle kaudelle ja siten 27-vuotias hollolainen ohjastaa nyt toista kertaa Salamakypärissä. Edellisen kerran Holopainen oli mukana kaudella 2017.

Holopainen työskentelee isänsä Esa Holopaisen tallilla, jossa hänen vastuualueisiinsa kuuluu kaikki hevosen harjaamisen ja ajopaikkojen kunnossapidon välillä. Ohjastaja on aina seurannut raviurheilua, mutta ei heti ajatellut lajia tulevaksi ammatikseen.

”Tein maarakennushommia ja oikeastaan päädyin lopullisesti ravien pariin sattumalta. Olin kesälomalla ja tuli tylsää. Menin sitten talliin ja lähdin vain ajamaan hevosta, ja sillä tiellä ollaan edelleenkin”, Holopainen kertoo.

Nyt Holopaisen tulevaisuuden suunnitelmiin kuuluu tiiviisti raviurheilu. Pitkän ajan tähtäimenä hänellä on olla valmentaja-ohjastaja, oman tallin perustaminen on hänen unelmansa. Salamakypärät-kilpailusarja on tarjonnut hänelle tarvittavaa näkyvyyttä uralle. ”Näkyvyyden myötä olen päässyt ajamaan enemmän kilpaa ja kilpailusta olen löytänyt myös monta uutta hyvää kaveria”, Holopainen kehuu.

Perjantain osalähdössä Holopainen ohjastaa Jasmiina Ahon valmentamaa hevosta Just A Flirt. Ruuna on laukannut hylkäykseen kahdessa edellisessä startissaan, mutta sitä ennen Just A Flirt menestyi mainiosti alkuvuoden kilpailuissaan. ”Minulla on hyvät odotukset etukäteen. Lähtö vaikuttaa tasaiselta, ja oma hevoseni on pärjännyt hienosti silloin, kun se ei ole laukannut”, Holopainen kertoo.

Salamakypärien neljäs osalähtö ajetaan Powerparkin juhannuksen perjantairavien neljäntenä lähtönä noin kello 15.10. Ennen neljättä osalähtöä kilpailua johtaa Taneli Säde.

Pistetilanne


1. Taneli Säde 37 pistettä

2. Anette Antti-Roiko 30

2. Arna Ruohomäki 30

4. Niki Finnström 22

4. Olli-Pekka Holopainen 22

6. Niko Riekkinen 20

6. Toni Ripatti 20

8. Kimi Pesonen 17

9. Niko Huuskola 16

9. Iivari Nurminen 16

11. Riku M Lindgren 8

12. Ayse Könec 7

Lisätietoja:

Hanna Närhinen

Markkinointi- ja tapahtumakoordinaattori

Suomen Hippos

hanna.narhinen@hippos.fi

040 621 4424