Hyppää sisältöön

Salamakypärien kilpailukausi käynnistyy keskiviikkona Vermosta – kauteen mahtuu 12 osalähtöä  

Keskiviikkona 13. huhtikuuta starttaava Salamakypärät-kausi on ohjastajakilpailun kymmenes. Mukana on edellisiltä kausilta tuttuja nimiä sekä sarjan ensikertalaisia. Tutustu kauden 2022 osalähtöjen päivämääriin!

Salamakypärät-ohjastajakilpailussa on historian saatossa nähty lukuisia nykyisiä ammattiohjastajia. Kilpailusta ammattiohjastajiksi ovat ponnistaneet mm. Iikka Nurmonen, Hannu sekä Jukka Torvinen sekä Olli Koivunen.

Viime vuonna kilpailusarjan voitti Jere Hurme, vain yhden pisteet erolla Patri Filatoffiin. Kaksikko nähdään mukana myös tänä vuonna. Viimevuotisista ohjastajista sarjassa jatkavat Oona Halme, Tino Paldan, Sakari Talikka, Milla Markkanen sekä Terno Grönstrand.

Uusia ohjastajia kaudella 2022 ovat: Erika Elomaa, Kaisa Rehula, Aada Salo, Johanna Säteri sekä Tuukka Varis. Tuukka Varis ei osallistu ajokiellon takia Vermon osalähtöön. Variksen tilalla lähdössä nähdään Emil Havulehto. Havulehdon suoritus ei kerrytä lähdöstä pisteitä.

Pisteitä lähdöistä kertyy edellisvuosien tapaan. Pistesäännöt kuuluvat seuraavasti:

Salamakypärät-ohjastajat saavat pisteitä sijoituksensa perusteella seuraavasti: 16 – 12 – 10 – 9 – 8 – 7 – 6 – 5 – 4 – 3 – 2 – 1. Hylätyt ja keskeyttäneet 1 piste.

Jos hevonen jää pois tai ohjastaja jää ilman hevosta osalähdössä, ohjastaja saa 6 pistettä. Jos ohjastaja on estynyt osallistumaan lähtöön, hän ei saa pisteitä.

Osalähdöissä sakoista vähennetään ohjastajalta 1 piste ja ajokieltoon johtaneesta rikkeestä vähennetään ohjastajalta 3 pistettä. Ohjastajalla ei voi olla kokonaispisteissä miinuspisteitä.

Vuoden 2022 aikana osalähtöjä nähdään 12 kappaletta, salamakypärät nähdään vauhdissa mm. Suur-Hollola- sekä St Michel -raveissa.

Vuoden 2022 Salamakypärät-lähdöt:
13.4. Vermo
25.5. Vermo
3.6. Jyväskylä
3.7. Lahti, Suur-Hollola-ravit
9.7. Kaustinen
17.7. Mikkeli, St Michel -ravit
17.8. Vermo
14.9. Vermo (2 osalähtöä)
12.10. Vermo
29.10. Kouvola
12.11. Jyväskylä

Salamakypärät-ohjastajat paikkakuntineen:

Erika Elomaa, Kaarina
Patri Filatoff, Kaarina
Oona Halme, Orimattila
Jere Hurme, Lieto
Terno Grönstrand, Kurikka
Milla Markkanen, Orimattila
Tino Paldan, Orimattila
Kaisa Rehula, Tampere
Aada Salo, Iitti
Johanna Säteri, Ypäjä
Sakari Talikka, Riihimäki
Tuukka Varis, Hämeenkyrö